Tahliyesine iki gün kala yaşamını yitirdi

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Batmanlı tutuklu Ferhan Yılmaz tahliyesine iki gün kala yaşamı yitirdi. Ailesi çocuklarının cezaevi tarafından işkence ve kötü muamele yüzünden öldürüldüğünü iddia ediyor.

Yaklaşık bir senedir Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve tahliyesine 2 gün kala  cezaevi idaresinin ailesine verdiği bilgiye göre kalp krizi geçiren Batmanlı Ferhan Yılmaz, kaldırıldığı Silivri Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

CEZAEVİ İDARESİ FARKLI BEYANLAR VERİLDİ

Cezaevi idaresinin ailesi aradığını belirten Ferhan Yılmaz’ın kardeşi Hikmet Yılmaz, “Bizlere ilk önce fenalaştı ve kalp krizi geçirdi denildi. Bizlerde babam ve birkaç aile ferdi ile uçakla İstanbul’a gittik. Biz gittiğimizde kardeşimi Silivri Devlet Hastanesine kaldırmışlardı. Kardeşim hastanede morluklar içerisindeydi. Gözlerinin altından kan akıyordu, burnunu pamuklarla tıkatmışlardı kan gelmesin diye. Biz cezaevini tekrar aradık. Bu nasıl kriz diye kızdık, yalan söylüyorsunuz dedik. Bizlere bu seferde hap alıp isyan etmişler denildi. İki seferde de farklı açıklamalarda bulundular.” dedi.

İÇ ORGANLARI PATLAMIŞ

Hastanede ismini vermeyen bir doktorun kendilerine, ‘kardeşine ne olduysa içerde olmuş, zaten ölü olarak getirildi buraya. İç organları hep patlamış, bu kalp krizi değil’ dediğini anlatan Hikmet Yılmaz, ‘ama doktorlar resmi olarak bizlere hiçbir şey söylemedi. Kardeşimden önceki iki gün iki kişi daha getirmişler ölü olarak. Hepsini birlikte öldürmüşler ama birlikte getirmemişler hastaneye kimse anlamasın diye.” sözlerini ifade etti.

ANNEMDEN YOL PARASI İSTEMİŞTİ

Tahliyesine iki gün kalan Ferhan Yılmaz’ın ölümünden üç gün önce annesi ile konuştuğunu ve annesinin Yılmaz’a 400 TL gönderdiğini belirten Hikmet Yılmaz, “Annem parayı EFT ile gönderdi. Para gitmişti ama hesabına geçirmemişlerdi. Sonraki gün tekrar annemi arayıp gelmedi hala dedi. Bilerek yatırmadılar.” derken konuya ilişkin CHP’li ve HDP’li vekillerinde kendilerine ulaşarak bilgi aldığını ve vekillerin kendilerine ‘Bizleri de cezaevine almıyorlar, tahminimizce ölü sayısı çok fazla’ dediklerini belirtti.

Ferhan Yılmaz’ın otopsi raporunun 6 ay sonra çıkacağı aileye iletilirken, Yılmaz’ın naaşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsle Batman’a getirilerek Örmegözü köyünde toprağa verildi. (İdris Yayla)