İstanbul’da 10 Ekim Katliamı anması

İstanbul’da 10 Ekim Katliamı anması
Yayınlama: 08.10.2021

 İstanbul Üniversitesi önünde bir araya gelen gençlik örgütleri, 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarak, katliamı unutturmamak için ortak mücadele çağrısı yaptı.  

İstanbul Üniversitesi ana kapısında bir araya gelen çok sayıda gençlik örgütü, Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde DAİŞ tarafından yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitiren 104 kişiyi andı. Katliamın yıldönümü dolayısıyla yapılan basın açıklamasında, “10 Ekim’i unutma, unutturma. Katillerden hesabı gençlik soracak” pankartı açarak, sık sık, “Unutmak yok, affetmek yok” ve “Amed, Suruç, Ankara hesap sormaya” sloganları atıldı.  

‘AMAÇ BİR ARAYA GELMEYİ ENGELLEMEK’ 

Katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerinin tek tek okunduğu ortak açıklamada konuşan Anarşist Gençlik üyesi Şeyma Çopur, “10 Ekim 2015 günü saat 10.04’de devlet, katliamlar hanesine bir yenisini daha ekledi” dedi. Barış için bir araya gelen insanların katledildiğini hatırlatan Çopur, “Suruç Katliamı ile başlayan bu saldırı dalgasıyla gençlerin, işçilerin, halkların bir araya gelmesini engellemek istiyorlardı. İstediklerini almak için bombalar patlatmaktan, patlayan bombaların ardından sokağa çıkanlara saldırmaktan çekinmediler” diye belirtti.  

‘KAYBEDECEKSİNİZ’

 İktidarın egemenliğini kaybetme korkusuyla halklara saldırdığını dile getiren Çopur, iktidarı işaret ederek, “Kaybedeceksiniz! İktidar eliyle katledilen her bir kişinin ardından ‘Bir gider bin geliriz’ diyerek mücadeleyi sürdürenlerin inancına ve öfkesine kaybedeceksiniz” diye konuştu.  

‘KATLEDEN DEVLETTİR’ 

Aradan geçen yıllarda ve dava süreçlerinde katliamın unutturulmak istendiğine dikkati çeken Çopur, şöyle devam etti: “Katliam için uygun ortamı hazırlayan ve 103 kişiyi IŞİD işbirliğiyle katleden, devlettir. Unutmamakla kalmayacağız elbette, yitirdiklerimizin hesabını sormak için affetmeyeceğiz katilleri. Sokak sokak, meydan meydan büyüyecek öfkemiz, devlet katliamlarında bir kişi daha yitirmemek için.” 

 ‘MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM’  

Yaşanılan bu katliamların sorumlusunun “egemenler” olduğunu vurgulayan Çopur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bunları değiştirmek ise bizim ellerimizde. Bizleri katleden egemenler; bombayla, nefret ve kinle, terör eylemleriyle halklara düşmanlığını sürdürürken özgürlük için mücadele ederek, onların iktidarına karşı koyarak kazanacağız. Savaşların, saldırıların, neden oldukları salgınların, yağma ve rantlarının alaşağı olması ancak bizim mücadelemizle mümkün olacak. Bu eli kanlı egemenlere karşı barış içinde kardeşçe, insanca bir yaşamı kurmanın tek yolu örgütlülüğümüzü yükseltmekten geçiyor. Bulunduğumuz her alanda mücadeleyi büyütmeliyiz. Herkesi 10 Ekim’in hesabını sormak için sokaklara çağırıyoruz.”  

Açıklama sloganlar eşliğinde son buldu.

MA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.