İstanbul’da fırtına bilançosu: 5 ölü, 46 yaralı

İstanbul’da fırtına bilançosu: 5 ölü, 46 yaralı
Yayınlama: 30.11.2021

Kuvvetli fırtına nedeniyle İstanbul’da 5 kişi yaşamını yitirdi, 46 kişi yaralandı. Şuana kadar 141 çatı uçtu, 297 ağaç devrildi.

İstanbul’da dünden bu yana etkili olan lodos nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi ise yaralandı. Fırtınanın etkisiyle  istanbul escort şuana kadar 141 çatı uçtu, 297 ağaç devrildi, 519 tehlike arz eden parça düştü, 36 araç hasarı yaşandı ve 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), akşam 17.00’ye kadar etkili olması beklenen fırtınanın, trafiği ve bazı toplu ulaşım araçlarını olumsuz etkilediğini aktardı. 

İBB’den yapılan açıklamada, “Kentte Cumartesi gününden itibaren yağışla birlikte güneyli yönlerden fırtına şeklinde etkili olan rüzgar, Pazartesi (dün) sabah saatlerinden itibaren daha da şiddetlenerek kuvvetli fırtına şiddetinde etkili oldu. Beylikdüzü’nde 130 km/sa, Arnavutköy’de 125 km/sa, Çatalca’da 121 km/sa hıza ulaşan rüzgar ile birlikte yer yer kuvvetli sağanak yağmur (15-25kg arası) geçişleri yaşandı. Fırtına ve yağışlı hava dün gece 22.00 saatlerinde etkisini kaybetti” denildi.

Açıklamada, sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un batı ilçelerinde kuvvetli sağanak yağmur ile birlikte kuvvetli rüzgarın Avrupa yakası genelinde ve Boğaz çevresinde etkili olacağı belirtildi. 

BOĞAZ GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “İstanbul Boğazı geçişleri gemi trafiğine kapatıldı. Şehir Hatlarının deniz ulaşım seferlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar yaşanıyor. Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti Teleferik hatları kuvvetli fırtına nedeniyle işletmeye kapatıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle zaman zaman trafik iki yönlü olarak tek şeritten sağlandı.” 

1094 İHBAR 

Fırtına nedeniyle İBB’ye il genelinden 1094 ihbar geldiğini ve ekiplerin duruma müdahale ettiği ifade edildi. 

Öte yandan fırtına nedeniyle Marmara Denizi’nde su seviyesindeki yükselmeye bağlı olarak akşam saatlerinde (Pazartesi) Kadıköy – Kartal sahil yolunda kıyı seli ve göllenme yaşandı. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.