İSTANBUL– İstanbul’da eş zamanlı yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteci, HDP yönetici ve üyelerinin de olduğu 12 kişinin 12 Haziran günü yapılan Gemlik Yürüyüşü’nde slogan attığı için gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul’da sabah saatlerinde polis tarafından birçok eve eş zamanlı olarak baskın düzenlendi. Baskın sırasında evlerde arama yapılırken, aralarında Demokratik Modernite Dergisi’nden gazeteci Saliha Aras, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri ile üyelerinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

SUÇLAMALAR SLOGAN ATMAK

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecrit koşullarının sona erdirilmesi talebiyle 13 Haziran günü “Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz” şiarıyla Kadıköy’de yapılan yürüyüşte slogan attıkları için 2911 sayılı “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek”, “Örgüt propagandası yapmak”, “Suçluyu övmek” suçlamalarından dolayı gözaltına alınan 12 kişiden 4’ünün emniyette ifadeleri alındı. İfade sırasında “Biji serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganlarının suçlama olarak yöneltildiği öğrenildi.

YARIN SAVCILIĞA ÇIKARILACAKLAR

İfade işlemlerinin bitmesinin ardından 12 kişinin yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde savcılığa çıkarılacağı öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri şöyle: “HDP İl Örgütleme Eş Sözcüsü Besra İşsever, HDP il yöneticileri Bayram Aktimur ve Erkan Tarım, HDP Üsküdar İlçe Eşbaşkanı Aysel Özbey, Mümin Odabaş, Harun Bağatur, Enes Özdaş, Ercan Özer, Saliha Aras, Adalet Aktimur, Ahmet Tato ve  Gülbahar Bara.”