İstismar sanığı ‘AKP üyesiyim’ diyerek savunma yaptı çocuğun ailesini de ‘vatan hainliği’ ile suçladı

İstismar sanığı ‘AKP üyesiyim’ diyerek savunma yaptı çocuğun ailesini de ‘vatan hainliği’ ile suçladı
Yayınlama: 27.11.2020

Dersim’in Hozat ilçesinde 10 yaşındaki çocuğa istismardan 16 yıl ceza alan sanık AKP üyesi olduğunu söyleyerek, çocuğun ailesini ‘vatan hainliği’ ile suçladı.

Dersim’in Hozat ilçesinde 10 yaşındaki çocuğu istismar suçlaması ile tutuklu yargılanan Müslüm Akmeşe’ye (70) toplam 16 yıl ceza verildi. Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmada “Ben 18 yıldır AKP üyesiyim” diyen Akmeşe, istismar ettiği çocuğun ailesini ‘vatan hainliğiyle’ suçladı. Akmeşe’ye hiçbir cezai indirim uygulanmazken “çocuğun basit cinsel istismarı” suçundan 10 yıl, “cinsel amaçla hürriyetten yoksun bırakma” suçundan da 6 yıl olmak üzere toplamda 16 yıl ceza verildi. 

NE OLMUŞTU?

Müslüm Akmeşe’nin, Dersim’in Hozat ilçesinde komşusunun 10 yaşındaki çocuğunu istismar ettiği ortaya çıkmıştı. Çocuğun yaşadıklarını arkadaşına anlatması ve bu arkadaşının olayı kendi öğretmenine anlatmasından sonra ortaya çıkan olay sonrası öğretmen ve aile Akmeşe’den şikayetçi olmuştu. Şikayet sonrası 22 Şubat günü gözaltına alınan Akmeşe ardından tutuklanmıştı. (MA)