İzmir’de cinsel istismar suçundan tutuklanan eski AKP’li yönetici Refik Yakıt, şartlı tahliye edildi.  

İzmir’de 5 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunma suçundan 10 Haziran’da tutuklanan AKP eski Selçuk İlçe Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt, görülen ilk duruşmada tahliye edildi. “Yurt dışı yasağı” ile hiç bir gerekçe gösterilmeden tahliye edilen Yakıt’ın sonraki duruşması 28 Eylül’de görülecek. 

Karara tepki gösteren Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir’de 5 yaşındaki çocuğunu istismar eden AKP eski Selçuk Gençlik Kolları Başkanı #RefikYakıt yurtdışı yasağı ile hiçbir gerekçe gösterilmeden şartlı tahliye edildi. Sonraki duruşma 28 Eylül’de.  Tutuklanması için çok gayret göstermiştik. Vazgeçecek değiliz, yine gösteririz” ifadelerine yer verdi.  

NE OLMUŞTU?  

Babası tarafından cinsel istismara uğradığı yönünde hakkında uzman psikolog raporu bulunan 5 yaşındaki çocuk ile 3 yaşındaki kardeşinin velayeti mahkemece babaya verilmişti. Anne ise çocuklarını yanına alıp şehir değiştirerek, babadan çocuklarını gizlemek zorunda kalmıştı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği annenin davasını üstlenmiş ve dernek avukatlarının mücadelesi sonucu Refik Yakıt hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Yakıt, Haziran ayında İzmir’de yakalanarak tutuklanmıştı. Çocukların velayeti de anneye verilmişti. (MA)