İtalya’da 101 yaşındaki hasta koronavirüsten kurtuldu

İtalya’da 101 yaşındaki hasta koronavirüsten kurtuldu
Yayınlama: 27.03.2020

Koronavirüs ölümlerinin 9 bini geçtiği İtalya’da 101 yaşındaki bir hastanın iyileştiği açıklandı. “Signor P” (Bay P.) diye anılan hasta, İtalya’da bir umut sembolü haline geldi.

Signor P. geçen hafta Rimini kentindeki Infermi Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra taburcu edildi. 1919 doğumlu olan Signor P., milyonlarca insanın öldüğü 1918-1920 dönemindeki İspanyol gribinden de sağ çıkmıştı.

İtalya basını, “Savaşlar, açlık, acılar, ilerlemeler, krizler, yeniden dirilişler gören Signor P. bu yeni, görünmez ve korku verici mücadelenin de üstesinden geldi” yorumunu yaptı.

Hastanede bir hafta boyunca tedavi gören Signor P, son testlerinin negatif sonuç vermesi ve durumunun yeterince iyileşmesi üzerine taburcu edildi. Signor P. tedaviye bir süre daha evinde devam edecek.

Rimini Belediye Başkan Yardımcısı Gloria Lisi, Signor P’nin “herkes için bir umut teşkil ettiğini” söyledi. İtalyan basını da Signor P’nin hikayesini “insanlığın pes etmeyişinin vücut bulmuş hali”, “umut veren bir hikaye” gibi ifadelerle duyurdu.

Öte yandan, pik noktasına birkaç gün içinde ulaşılması beklenen İtalya’da ölü sayısında rekor bir artış kaydedildi ve 919 kişi artarak, 9 bin 134’e yükseldi. Bunlar arasında 46 doktorun bulunduğu belirtildi.  Vaka sayısının ise 86 bin 500’e ulaştığı kaydedildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.