İtalyan Karikatürist cenazesi torba içinde verilen Arslan’ı çizdi

İtalyan Karikatürist  cenazesi torba içinde verilen Arslan’ı çizdi
Yayınlama: 30.08.2022

İSTANBUL – İtalyan Karikatürist Gianluca Costantini cenazesi torba içinde babasına teslim edilen Hakan Arslan’ı İstanbul’da bulunan bir duvara çizdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren  Hakan Arslan’ın kemikleri 7 yıl aradan sonra 29 Ağustos’ta babası Ali Rıza Arslan’a bir torba içerisinde teslim edildi. Arslan’ın cenazesi Erzurum’a götürülerek Karayazı ilçesine bağlı Çavuş köyünde defnedildi.

DUVARA ÇİZDİ

Arslan’ın cenazesinin torba içinde babasına verilmesi büyük tepki topladı. İtalyan gazeteci ve Karikatürist Gianluca Costantini, Arslan’ın babasını ve torba içinde verilen Arslan’ın içinde yer aldığı ak torbayı İstanbul sokaklarındaki bir duvara çizdi. Çizilen resimde Arslan’ın kafasının kırmızı renkle çizilmesi dikkat çekti. Costantini resmi, “Türkiye’nin güneydoğusundaki Diyarbakır ilindeki bir mahkeme, Hakan Arslan’ın kentte askeri operasyon sırasında hayatını kaybetmesinden yaklaşık 7 yıl sonra cenazesini plastik bir torba içinde ailesine törensiz bir şekilde iade etti” ve  “Hakan Arslan ve babası İstanbul sokaklarında” ifadeleriyle sanal medyada  paylaştı.