Batman’da sokağa çıkan kadınlar, 8 Mart mitingi için çağrıda bulunarak, “Binlerce yıldır süren mücadele ruhu devam edecek ve kazanan kadın mücadelesi olacak” dedi.

Batman’da gerçekleştirilecek mitingin adresi Kültür Mahallesi’nde bulunan 8 Mart Kadın Parkı. Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve HDP Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen miting yine saat 12.00’de başlayacak.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Batman Milletvekilli Feleknas Uca, HDP Kadın Mecvisi üyeleri ve TJA  aktivistleri gruplar halinde kentin Cudi, Petrol, Bağlar ile Kültür mahallelerindeki kadınlarla bir araya geldi.  Yöresel kıyafetlere bürünen kadınları, mahalleli kadınlar zılgıtlar ve zafer işaretleri ile karşıladı.

Ayak üstü sohbet ettikleri kadınlar dağıttıkları bildirilerle yarınki mitinge davet eden kadınlar, bildiri dağıtımını daha sonra kent merkezinde sürdürdü. Gülistan ve Diyarbakır caddeleri üzerindeki kadın esnaflara ve yurttaşlara bildiri dağıtan kadınlar, erbaneler eşliğinde, o anlarda erbane çalıp, hep bir ağızdan “Serhildan” şarkısını seslendirdi.

Yurttaşları mitinge davet eden kadınlar,  sık sık “Jin jiyan azadî” ile “Dem dema jinê ye” sloganları attı.İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi de, Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. İHD’li kadınlar, “Yaşasın 8 Mart, Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz” pankartı açarak açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ile görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz’ın da katıldı. İHD Şube Eşbaşkanı Rümeysa Deniz Kaya, artan kadına yönelik şiddete işaret ederek, “Sokakta öldürülüyoruz, haneler şiddet ve yoksulluk dolu, dolaplar ise boş” dedi. “Bir 8 Mart’ta daha Türkiye’nin kadınlara yönelik ihlaller listesini sıralamaya kalemimiz yetmiyor” diyen Kaya, sorunları çözmeyenlerin “failleştiğini” kaydetti.