Kanada’da kavurucu sıcaklar 719 can aldı

Kanada’da kavurucu sıcaklar 719 can aldı
Yayınlama: 04.07.2021
Kanada’da rekor hava sıcaklıkları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 719’a yükseldi.

Kanada’da etkili olan rekor sıcaklıklar hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sıcaklar nedeniyle geçen hafta içinde 719 kişi yaşamını yitirdi. British Columbia Adli Tıp Kurumu Başkanı Lisa Lapointe yaptığı açıklamada, “Bu sayı başlangıç niteliğindedir ve bildirilen ek ölümler sistemimize girildiğinde artabilir. 7 gün boyunca kaydedilen 719 ölüm, normalde bir hafta boyunca beklenen ölüm vakalarından 3 kat daha fazla” dedi.

Halkı kütüphaneler, alışveriş merkezleri ve soğutma merkezleri de dahil olmak üzere daha serin ortamları ziyaret etmeye çağıran Lapointe, “Geçtiğimiz hafta yaşanan ölümlerin çoğu, minimum havalandırmaya sahip özel konutlarda yalnız yaşayan yaşlı bireyler arasında görüldü” ifadelerini kullandı.

LYTTON’DAKİ YANGIN

Ülkede rekor sıcaklar sonrası orman yangınları da arttı. British Columbia eyaletine bağlı Lytton bölgesinde 30 Haziran’da ormanlık alanda çıkan yangın, bölgenin tamamına yayıldı. Federal hükümet, yangınları kontrol altına almak için yoğun çaba gösteren yerel yetkililere yardım amacıyla askeri uçak gönderileceğini duyurdu. Kanada Savunma Bakanı Harjit Sajjan, hükümetin yangınları söndürmek ve risk altındaki insanlara ulaşmak için askeri helikopterler ve personel de dahil olmak üzere yardım sağlayacağını belirtti. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.