Kapılarına ‘Kürt Alevi defol’ yazılan aile endişeli: Gece uyanıp çocuklara bakıyoruz

Kapılarına ‘Kürt Alevi defol’ yazılan aile endişeli: Gece uyanıp çocuklara bakıyoruz
Yayınlama: 13.09.2021

‘Bizim kimseye bir düşmanlığımız, kinimiz yok. Onların varsa biz bilmiyoruz. Ama çok korktum. En ufak sese irkiliyorduk.’

Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Menteş Mahallesi’nde yaşayan ve Kürt Alevi olan Arici ailesinin evinin kapısına, 11 Eylül’de “Kürt Alevi defol” şeklinde ırkçı yazılama yapan fail ya da failler henüz tespit edilemedi. Ailenin kapılarındaki yazıyı fark edip, durumu polise bildirmesi üzerine Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, binanın çevresindeki kamera kayıtlarını topladı. Emniyetin aileye verdiği bilgilere göre, incelenen görüntülerde söz konusu ırkçı yazıyı yazan kişi veya kişiler tespit edilemedi. Yaşadıkları olay nedeniyle korku ve endişe içerisinde olan aile faillerin bir an önce bulunmasını istiyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Çopru Köyü’nde yaşayan aile, 1993 yılında Malatya’ya göç etmek zorunda kaldıktan sonra 2016’da bu kez de Mersin’e yerleşti. Yaşadıkları apartmanda 3 yıldır temizlik görevlisi olarak çalıştığını dile getiren Engin Arici, karşı karşıya kaldıkları olayı “faşizm” olarak tanımlayıp, “Kerbela’da Maraş’ta, Çorum’da katledildik. Artık yeter. 21’inci yüzyılda bunlara maruz kalmak çok üzücü bir durum. Halen Kürt ve Alevilerin kapılarının işaretlenmesi, yine Konya’da Dedeoğlu ailesinin katledilmesi bunlar çok üzücü durumlar” dedi. 

 Eşi Derya Arici da yazıyı ilk gördüğünde hissettiği duygunun “korku” olduğunu ifade etti.

‘GECE UYANIP ÇOCUKLARIMA BAKIYORUM, ENDİŞELENİYORUM’

Bu korkuyla gözlerinin önüne çocuklarının geldiğini anlatan Arici, “Bizim kimseye bir düşmanlığımız, bir kinimiz yok. Onların tarafından varsa, biz bilmiyoruz. Ama çok korktum. Gece ne ben ne de eşim uyuyamadık, en ufak sese irkiliyorduk. Gece uyanıp çocuklarıma bakıyorum. Yanımda olduklarını biliyorum ama yine de endişeleniyorum” diye konuştu.

 ‘GÜVENDE HİSSETMİYORUM, SORUMLULAR YAKALANSIN’

İnsanın bu endişe ve korkuyla çok az güvende hissedebildiğini dile getiren Arici, “Kadın olarak, bir anne olarak güvende hissetmiyorum. Bu saldırıyı da kınıyorum. Biz nasıl başkasına saygı duyuyorsak, başkalarının da bize saygı duymasını bekliyorum” dedi. Arici, sorumluların bir an önce yakalanmasını istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.