58’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödül töreninde Nihal Yalçın’ın konuşmasını kesen ve bu tavrı tepki toplayan Tamer Karadağlı, Yalçın’ın sanal medya paylaşımlarından söz ederek kendisini hedef gösterdi.  

58’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödül töreninde, “Zuhal” filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü kazanan Nihal Yalçın’ın konuşmasını kesen Tamer Karadağlı’nın tavrı birçok kesim tarafından tepki toplamıştı.  Törende Nihal Yalçın sahnede teşekkür konuşması yaparken, Karadağlı’nın sık sık saatine bakması ve sıkıldığını gösteren mimikleri dikkat çekmişti. Konuşmasının ekip arkadaşlarına teşekkür ettiği kısmında Karadağlı, araya girerek ödülü Nihal Yalçın’a uzatmıştı. Yalçın, Karadağlı’ya dönerek  “Kim verdi ödülü? Sus mu dediniz? Artık sus mu diyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı. Başta kadınlar olmak üzere bir sanal medya kullanıcısı Karadağlı’nın bu tavrını Nihal Yalçın’ın konuşmasını “sabote” olarak değerlendirip tepki göstermişti.  

‘DEMİRTAŞ’A ÖZGÜRLÜK’ DEMİŞ  

Olayın ardından bir televizyon programına telefonla bağlanan Karadağlı, Nihal Yalçın’ı hedef gösterdi. Yalçın’ın sanal medya paylaşımlarından söz eden Karadağlı şu ifadeleri kullandı: “’Kadınların konuşması bastırılıyor’ denildiğinde olayın içeriğine bakmaya başladım. Yalçın’ın paylaşımlarına bakmaya başladım. ‘Selahattin Demirtaş’a özgürlük’ falan demiş. Demirtaş ‘Öcalan’ın heykelini dikeceğiz’ dedi hanımefendi bunu mu savunuyor? Pelvin Buldan falan da ona sahip çıkıyor. Türk ordusuna silah doğrultan, ateş eden, polisini, öğretmenini öldüren terörist örgütün tümüyle karşısındayım. Ben PKK’nın terör örgütü olduğuna inanan bir insanım. Şimdi gidip onlara sormak lazım. Siz PKK’nın terör örgütü olduğuna inanıyor musunuz? Abdullah Öcalan’ın bebek katili, terörist başı olduğunu söyleyebiliyor musunuz? Lanetliyor musunuz?’ diye.” 

MİLİTARTİST ROLÜNÜ HATIRLATTI 

 Militarzmi savunan ve kendisinin de rol aldığı diziden söz eden Karadağlı, “Bana söylenen şey bu festivalin sanatla alakasının olmadığı, sadece politik olması. Gittiğime de pişman oldum. Kimin neyi savunduğu hangi partiye oy verdiğinin bir önemi yok. Burada sanatta bahsedildiği için ben sorgulamadan gittim Zaten hanımefendi HDP’yi ve Demirtaş’ı sahiplenen biriymiş. Hangi kadına ne düşmanlık yapmışım ben? Kadın düşmanlığı ne demek? Benim son oynadığım Savaşçı dizisindeki rolüm mü onu rahatsız etti” dedi.

MA