Katil Mehmet Altun: İz bırakmamak için yerde yatanlara tekrar ateş ettim

Katil Mehmet Altun: İz bırakmamak için yerde yatanlara tekrar ateş ettim
Yayınlama: 05.08.2021

KONYA – Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun, “Arkamda iz bırakmamak için yerde yattıkları sırada tekrar ateş edip, güvenlik kamera kayıtlarının silinmesi için de evi ateşe vermek istedim” dedi.

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi’nde 30 Temmuz’da Dedeoğulları ailesinden 4’ü kadın 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’un, emniyet ifadesi alındı. Katliamdan 6 gün sonra Bozkır ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi kırsalında gözaltına alınan katil Altun, emniyette verdiği ilk ifadede, Dedeoğulları ailesinin evine, 12 Mayıs’ta maruz kaldıkları şiddete ilişkin ablası Ayşe Keleş, eniştesi Lütfi Keleş ve diğerlerine yönelik şikayetlerini geri çekmelerini söylemek için gittiğini öne sürdü.

İZ BIRAKMAMAK İÇİN EVİ ATEŞE VERMİŞ

Kendisini “belediye yetkilisi” olarak tanıtıp aile bireylerini bahçeye davet ettiğini, konuşma sırasında yüzündeki cerrahi maskeyi indirmesi üzerine ailenin kendisini tanıyıp tepki gösterdiğini ileri süren katil Altun, “Uzlaşma sağlamak için eve gittim. Önce kendimi belediye yetkilisi olarak tanıttım. Maskeyi indirince beni tanıdılar. Beni tanıdıktan sonra üzerime yürüdüler. Ben de tabancamı çıkartıp, ablam ve eniştem hakkındaki şikayetlerinden vazgeçmelerini söyledim. Şikayetten vazgeçmeleri için kendi hazırladığım evrakı imzalamalarını istedim. Uzlaşmak için gitmiştik. Tepki gösterip üzerime yürümeleri nedeniyle ateş edip hepsini öldürdüm. Arkamda iz bırakmamak için yerde yattıkları sırada tekrar ateş edip, güvenlik kamera kayıtlarının silinmesi için de evi ateşe vermek istedim” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.