İZMİR – İstanbul’da ırkçı saldırı sonucu katledilen müzisyen Cihan Aymaz anısına Alsancak’ta Kürtçe şarkılar söyleyen TEHİS üyeleri, katledilen her müzisyen ardından öfkelerinin büyüdüğünü belirtti.

Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS), İstanbul’da öldürülen sokak müzisyeni Cihan Aymaz için Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Em te ji bir nakin, hayatımız” , “Emeğimiz sanatımız, değersiz değil. Irkçı saldırılara karşı susmuyoruz” pankartı açılırken, “Katledilen müzisyenler isyanımızdır”, “öldüren düzeninizi yıkacağız” dövizleri taşındı. Müzisyenler, “Çalışırken ölmek istemiyoruz”, “Cihan Aymaz isyanımızdır” “Ölmek değil insanca yaşamak istiyoruz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarak, katledilen müzisyenlerin isimlerinin okunmasının ardından “Burada” diye haykırdı. 

Basın metnini okuyan TEHİS İzmir Temsilcisi Okan Kılınç Aymaz’ın sanatını icra ederken ırkçı faşist bir saldırı sonucu katledildiğini belirterek, “Aynı şekilde öldürülen Onur Şener’in katillerinin henüz ceza almamasının bu cinayetlerin önünü açtığını biliyoruz. Sahne emekçilerine karşı nefret ve şiddet kültürünün öldürdüğü Regaip Vatansever, Sarp Öztürk, Onur Şener, Zehra Bayır ve daha nice müzisyenlerin acılarını hala yüreklerimizde hissederken Cihan Aymaz’ı da aynı şekilde kaybetmemiz bizlerin öfkesini büyütüyor” dedi. 

MÜZİSYENLER HEDEFTE 

Müzisyenlerin sürekli şiddetin hedefinde olduğunu vurgulayan Kılınç, “Sahne aldıkları mekanlar da patronlar tarafından dövülen, emeklerinin karşılığını alamayan, enstrümanları kırılıp gasp edilen, sigortasız çalıştırılan müzik emekçileri çeteleşmiş zihniyetin her zaman hedefi haline geliyor. Ölümlerin, tehditlerin ve tacizlerin mağduru olan müzik emekçileri katillerini tanıyor biliyor. Kapitalist sistemin kölesi olan çeteleşmiş zihniyetten hesap soracağız” ifadelerini kullandı. 

Açıklama Aymaz anısına Kürtçe şarkılar söylenmesiyle son buldu.