Kayapınar Kaymakamı ve kayyımı Koç görevden alındı

Kayapınar Kaymakamı ve kayyımı Koç görevden alındı
Yayınlama: 07.04.2022

Diyarbakır’ın Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç görevden alındı. Aynı zamanda yolsuzlukla sık sık gündeme gelen Kayapınar Belediyesi’nin kayyımı olan Ünal’ın yerine Ayaş Kaymakamı Arif Karaman atandı.

Diyarbakır’ın merkez ilçesi Kayapınar’ın Kaymakamı ve kayyım Ünal Koç’un İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı öğrenildi. Alınan karar Bakanlık tarafından henüz kamuoyuna duyurulmasa da görevden alınan Koç’un, Giresun’un Bulancak ilçesine Kaymakam olarak atandığı bilgisine ulaşıldı.

Görevden alınan Koç’un yerine ise Ankara’nın Ayaş İlçe Kaymakamı Arif Karaman atandı. Karaman, aynı zamanda Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili sıfatı ile kayyım olarak Koç’tan boşalan koltuğa da oturacak.

YOLSUZLUKLARLA GÜNDEME GELDİ

Koç’un ilk olarak 2016 yılında kayyım olarak atandığı Kayapınar Belediyesi, kamuoyunun gündemine sık sık yaşanan yolsuzluklar, yapılan görevlendirmeler ve belediyeye ait taşınmazların farklı kurumlara devredilmesi ile gündeme geldi. Koç, kayyımlığının ilk döneminde belediyeye ait aralarında kültür merkezi, çocuk kreşi, eğitim ve sağlık merkezlerinin de bulunduğu taşınmazları farklı kurumlara devretti.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerini kazanan HDP’li belediye eşbaşkanları, hibe edilen mülklerin protokol feshine yönelik idari işlem başlatıp, taşınmazların iadesi için yargıya başvurdu. Fakat İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Ekim 2019’da görevden alınan HDP’li eşbaşkanların yerine yeniden kayyım olarak Ünal koç atanmıştı.

KARARIN ALTINDAN KAVGA ÇIKTI

Edinilen bilgilere göre, Koç’un görevden alınmasının arkasında kayyım vali Münir Karaloğlu’nun yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Genel Sekreteri Ayhan Kardan’ın ismi yer aldı.

Kardan ve Koç aralarında geçtiğimiz günlerde bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşandığı bilgisine ulaşıldı. Kardan, durumu hemen kayyım Vali Karaloğlu’na bildirdi. Karaloğlu’nun talebi doğrultusunda da Bakanlık sürpriz bir kararla Ünal Koç’u görevden aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.