Kayıp İranlı Kürt bebeğin cenazesi Norveç’te kıyıya vurdu

Kayıp İranlı Kürt bebeğin cenazesi Norveç’te kıyıya vurdu
Yayınlama: 07.06.2021

Norveç, ülkenin batısında kıyıya vuran çocuk cenazesinin, ailesi ile birlikte geçtiğimiz yıl İngiltere’ye sığınmak için bindikleri botun batması sonucu ölen 15 aylık Artin’e ait olduğunu açıkladı.

15 aylık olan Artin’in ailesi, İran’da nüfusun çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Serdeşt kentinde yaşarken, daha iyi bir yaşam umuduyla İngiltere’ye göç etmek istemişti. Aile, Türkiye üzerinden İtalya’ya, sonra da Fransa’ya gitti. Ancak buradan İngiltere’ye trenle girme yönündeki iki girişimlerinde de geri çevrildiler. En sonunda, altınlarını ve diğer değerli eşyalarını satıp bir insan kaçakçısına yaklaşık 6 bin euro ödeyerek, Manş Denizi’ni kaçak yollardan botla geçmeye karar verdiler.

Ancak 27 Ekim 2020 günü bindikleri bot rüzgardan alabora oldu. Artin’in babası Resul Iran Nezhad ve annesi Shiva Muhammed Panahi’nin yanı sıra dokuz ve altı yaşlarındaki kardeşleri Anita ile Armin öldü. Olayın ardından 15 sığınmacı hastaneye kaldırıldı ama Artin bu kişilerin arasında değildi. Fransız savcılığı botun batması hakkında soruşturma başlatmış ama Artin’den haber alınamamıştı.

Şimdi, yedi aydan uzun süre sonra ve millerce öteden, Artin’in cenazesinin bulunduğu haberi geldi. Norveç polisi, ülkenin güneybatısındaki Karmoy’da 1 Ocak günü kıyıya cenazesi vuran çocuğun, 15 aylık Artin olduğunu açıkladı. Polis, kıyıya vuran cenazenin örneklerinin Oslo Üniversitesi Hastanesi’nde ailenin DNA’sı ile karşılaştırıldığını ve örneklerin birbirleriyle uyuştuğunu duyurdu.

Ailenin yakınları geçtiğimiz aylarda Batı basınına yaptıkları açıklamalarda, Artin’in bulunabilmesi için çağrıda bulunmuştu. 15 aylık bebeğin cenazesinin şimdi İran’a gönderileceği belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.