Kayyım yönetimindeki Sur Belediyesi ekipleri, çalışmaları süren “Bahçeli Hatıra Ormanı”nın oluşturulacağı alanın yanındaki çay bahçesini yıkıyor.  

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Sur Belediyesi (DBB), siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin tepkilerine rağmen Kırklar Dağı’nda çalışmaları devam eden “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı”nın oluşturulacağı alanın yanındaki çay bahçesi ve piknik alanını yıkma kararı aldı. Karar üzerine bu sabah saatlerinde çok sayıda polis eşiğinde bölgeye gelen belediye ekipleri, “Kırklar Dağı Kafe ve Nargile Piknik Alanı” içerisinde yer alan iki yapıyı yıkmaya geldi. Alandaki iki yapı, piknik alanı için örülen duvarlar ve ağaçların sökülmesi için talimat aldıklarını belirten ekipler, yapıların boşaltılmasını istedi. Ekiplerin yıkım kararına çay bahçesinin sahibi ve çevredekiler tepki gösterdi. Yıkım gerginliği sürüyor.

Bölgede bulunan Dicle Mahallesi Muhtarı Mehmet İhsan Turan, işletmenin ruhsatının olduğunu aktardı. “Kaçak” olarak gösterilen yapının istenildiği halde kendileri tarafından yıkılacağını ifade eden Turan, ağaçların ve kilit taşlarının sökülmesi ile duvarların yıkılmasına karşı olduklarını kaydetti.