Kayyımın 1 milyon 307 bin harcadığı Melayê Cizîrî Meydanı çöp oldu!

Kayyımın 1 milyon 307 bin harcadığı Melayê Cizîrî Meydanı çöp oldu!
Yayınlama: 17.08.2022

ŞIRNAK – Kayyım yönetimindeki Cizre Belediyesi’nin 1 milyon 307 bin 950 TL’ye yaptırdığı Melayê Cizîrî Meydanı, bir yılı dolmadan çöplüğe döndü. 

Şırnak’ın kayyım yönetimindeki Cizre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 20 Nisan 2021 tarihinde yapımına başlanan ve Ağustos ayında tamamlanan Melayê Cizîrî Meydanı çöplükten geçilmiyor. Tarihi Medresa Sor’un bitişiğinde bulunan meydan için 1 milyon 307 bin 950 TL harcandı. Neredeyse tamamı betona çevrilen meydanda bulunan iki süs havuzu da kirlilikten geçilmiyor. Havuzlardan biri su yerine çöple dolarken, diğer havuz taş ve mermer parçalarının yanı sıra çöp dolu. Meydan, toplanmayan çöp ve kirli havuzlarla kötü bir görüntü oluşturuyor. 

DAHA ÖNCE PARKTI

Daha önce park ve yeşil olan olarak kullanılan meydan, kısa bir süre önce yüzbinlerce TL harcanarak, meydana dönüştürüldü. Proje hayata geçirildiği esnada alandaki çok sayıda ağaç kesildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı talebiyle parktaki ağaçların köklerinin Medresa Sor’a zarar verdiği gerekçesiyle kesilip yerine meydan yapıldığı belirtildi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.