Kayyımın 5 milyon harcadığı ‘Bilgi Evi’ bağımlıların mekseni oldu!

Kayyımın 5 milyon harcadığı ‘Bilgi Evi’ bağımlıların mekseni oldu!
Yayınlama: 19.07.2022

DİYARBAKIR– DBB kayyımı tarafından geçen yıl ihaleye çıkarılan “Ali Emiri Bilgi Evi” iş bitim tarihinde yapılmamasından kaynaklı madde bağımlılarının mekanı haline geldi.

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, geçen yıl Koşuyolu Parkı’na bulunan bir kafeyi yıkarak yerine “Ali Emiri Bilgi Evi” yaptırma kararı almıştı. 9 Haziran 2021’de açılan ihaleyi CVN İnşaat Nakliye Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 5 milyon 257 bin TL ile aldı. 16 Haziran 2021’de iş yapımına başlanan ihalenin bitiş tarihi ise, 13 Aralık 2021 olarak belirlendi.

MADDE BAĞIMLILARININ MEKANINA DÖNDÜ

Bitiş tarihi üzerinde 7 ay geçen ve hala inşaat halinde bekletilen “Ali Emiri Bilgi Evi” içinde bulunan malzemelerle birlikte çürümeye terk edildi. Söz konusu inşaat madde bağımlıların uğrak yeri haline geldi.

KAYYIMA ÖVGÜLER DİZİLMİŞTİ

İhale sonrası iktidar ilintili medya “Bilgi Evi”nde yaklaşık bin 500 öğrencinin faydalanacağı belirtilerek, “İçerisinde 9 derslik, 1 akıl ve zekâ dersliği, 1 resim atölyesi, 1 müzik kulübü atölyesi, 2 bilişim dersliği, 136 kişilik konferans, seminer salonu, 3 yarı açık teras ve geniş bahçesiyle öğrencilerin hem eğitim-öğretim hem de sosyal-kültürel faaliyetleri için ücretsiz hizmet verilecek” şeklinde reklamı yapılmıştı. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.