Kaza geçiren HDP’li vekillerin tedavileri devam ediyor

Kaza geçiren HDP’li vekillerin tedavileri devam ediyor
Yayınlama: 14.10.2022

HDP’li Pero Dündar ve Nejdet İpekyüz, bulundukları aracın kaza yapması sonucu hastaneye kaldırılan milletvekilleri ve parti üyelerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu aktardı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin, Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile parti üyelerinin bulunduğu araç, Ankara Havalimanı’na giderken Çankaya ilçesinde bulunan Milli Kütüphane kavşağında ticari taksi ile çarpıştı. Kazada milletvekilleri hafif yaralanırken, taksi şoförü yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 

HDP milletvekilleri Pero Dundar ve Nejdet İpekyüz, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Şehir Hastanesi’nde tedavi altında bulunan milletvekillerini ve parti üyelerini ziyaret etti. 

MAÇİN VE İLDAN TABURCU EDİLDİ

İbni Sina Hastanesi’nde bulunan Dersim Dağ ve Ömer Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran milletvekilleri, Dağ ve Öcalan’ın kan tahlillerinin sonuçları çıktıktan sonra taburcu edileceği belirtildi.

Şehir Hastanesi’nde bulunan milletvekili Nusrettin Maçin’in ise dudağında kesik oluştuğu, HDP üyesi Rozerin İldan’ın alt dişlerinde kırıklar oluştuğu, Diş Hastanesi’ne sevk edildikten sonra taburcu edildikleri aktarıldı.

HDP üyesi Naşide Buluttekin’in durumun iyi olduğunu aktaran milletvekilleri, Buluttekin’in herhangi bir komplikasyona karşı göğüs cerrahisinde bekletildiğini ifade etti. 

Hacettepe Üniversite Hastanesi’nde bulunan Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Figen Aras’ın kafatasında kırıkların oluştuğu, yüzünde de morlukların olduğu ve müşahede altında tutulacağı kaydedildi. 

Ticari takside bulunan ve ismi öğrenilemeyen kadının durumunun ağır yaralı olduğu öğrenildi.

HDP’nin aracını kullanan Ufuk Erdem’in ise gözaltında olduğu, öğleden sonra adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.