‘KDP Kürt ulusuna ihanet ediyor’

‘KDP Kürt ulusuna ihanet ediyor’
Yayınlama: 21.04.2022

VAN – Türkiye’nin KDP ile birlikte Kürdistan Federe Bölgesi’ne dönük başlattığı operasyona tepki gösteren HDP ve DBP Van il eşbaşkanları, “Türkiye’nin tutumu, akıl tutulmasıdır. KDP ise, Kürt ulusuna ihanet ediyor” dedi.

Türkiye, KDP ile birlikte 17 Nisan’da Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik hava ve kara operasyonu başlattı. Operasyona, birçok sivil toplum örgütünün yanı sıra siyasi partiler tepki göstermeye devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, operasyonu akıl tutulması olarak niteleyerek, “40 yıldır sürdürülen aynı senaryoların hiçbiri tutmadı” dedi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Gülderen Varlı ise, KDP’nin rolüne dikkati çekerek, “KDP, Kürt ulusuna ihanet ediyor” dedi.

Operasyonu akıl tutulması olarak nitelendiren HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, “40 yıllık bir tecrübe var ve bu zaman boyunca aynı senaryolar devam ettiriliyor. 40 yıldır bu senaryolardan hiçbiri de tutmadığını da biliyoruz. 40 yıldır toplum, her yönüyle manipüle ediliyor. Teknolojinin bu kadar geliştiği ve haber almanın bu kadar kolaylaştığı bir çağda, toplumun gerçekten kendisini yeniden örgütlemesi ve bilinçlendirmesi gerekir. Akıl tutulmasının olduğu bir yerde de halkların buna karşı kendisini örgütlemesi gerekir” dedi.

‘TOPLUM KARŞI ÇIKMALIDIR’

Kürtlere karşı 40 yıldır sürdürülen bu savaşın Türkiye toplumuna kaybettirdiğini dile getiren Doğan, “Toplum, ekonomi, siyasi, hukuki, sosyal, demokrasi ve insan hakları bakımından tükenmişliği yaşıyor. Bu toplumun ve halkların artık buna dur demesi gerekir. AKP iktidarının topluma verebileceği hiçbir şeyin kalmamasından kaynaklı savaş ve militarist yöntemlere başvurarak toplumu manipüle ediyor. Bu savaş hiçbir şekilde insanlarımızın ve halklarımızın çıkarına değildir. Toplumun artık buna dur demesi gerekir. Bu savaş Kürt halkına da Türk halkına da zarar veriyor. Aklıselim bir şekilde her kesimin tek çıkarı, bu işgal ve savaş politikasına karşı çıkmasıdır” şeklinde konuştu.

İKTİDARIN ÇELİŞKİLİ POLİTİKALARI

Rusya-Ukrayna savaşında taraflar arasında Türkiye’nin arabuluculuk rolüne işaret eden Doğan, “Taraflar arasında barış sağlayalım diyenler, gerçekten kendi halklarına karşı barış sorumluluğu nerede? Bu durum ikiyüzlülüktür. Bu iktidar, yıllardır bu toplumun inancını sömürerek bugünlere geldi ve halen de sömürüyor” diyerek, iktidarın yürüttüğü çelişkili politikalara dikkati çekti.

‘BARZANİ HATADAN DÖNMELİ’

KDP’nin operasyondaki rolü üzerinde duran Doğan, şunları söyledi: “Eğer bizler de dünyadaki bütün halklar gibi kendimizi yönetme durumuna gelmek istiyorsak, her şeyden önce nedeni ne olursa olsun, kendi iç barışımızı sağlamalıyız. KDP yönetimine, Kürdistan yönetimi diyoruz ama gerçek öyle değil. KDP, bir ailenin yönetimidir. 50 milyon Kürt halkını, bir ailenin çıkarına bağlarsanız bu kabul edilebilir bir nokta değil. Barzani ailesi bu günahın ortağıdır. Bu durumun ne Kürt halkına ne Ortadoğu halkına bir faydası yoktur. KDP de Barzani ailesi de bir an önce bu hatadan dönmesi gerekir. Bu durum ulusal birliğe hiçbir katkısı yoktur, aksine olumsuz bir etkisi olur. Kürt halkı, ulusal birliğe karşı duranları ret etmelidir.”

‘KDP İHANET EDİYOR’

Ayrım yapmaksızın halklara dönük yürütülen savaşlara karşı barıştan yana olduklarını belirten DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı ise, “AKP-MHP’nin diğer kolu olan KDP ile birlikte Kürt halkına karşı başlatılan savaşa karşıyız. İktidar, her alanda bittiğinden kaynaklı kendi bekaları için savaş başlattı. Savaşlar, ölümler getirir. KDP, bir an önce bu yanlıştan dönmelidir. Ne Kürtler ne de Türkiye halkları bu savaştan yana değildir. KDP, bir aile şirketi gibi davranıp hiçbir şekilde halka sormadan bu savaşın içerisine girmiştir. KDP, ulusal birliğe ihanet ediyor. KDP, 50 yıllık Kürt kazanımlarına ihanet ediyor. KDP’nin isminin içerisinde Kürdistan geçiyor ama politikası Kürdistani değil. KDP, Kürt ulusuna, tarihine, kültürüne, dününe ve geleceğine büyük bir ihanet ediyor. Bu savaş, Kürt’e yapılan bir ihanettir ve bu ihanet asla ve asla unutulmayacaktır. Bu ihanetten bir an önce vazgeçilmelidir” dedi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.