KDP’nin alıkoyduğu HPG’lilerin kimlikleri açıklandı

KDP’nin alıkoyduğu HPG’lilerin kimlikleri açıklandı
Yayınlama: 02.10.2022

AKP-MHP’nin Xelîfan’a yönelik saldırılarında yaşamını yitiren ve yaralanan, daha sonra KDP tarafından alıkonulan HPG’lilerin kimlikleri açıklandı.  

Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik 17 Nisan’da başlattığı saldırıları sürüyor. KDP denetiminde bulunan Hewlêr’in Xelîfan bölgesine yönelik 5 Eylül tarihli saldırısında, 3 HPG’li yaşamını yitirdi, 2 HPG’li yaralandı. HPG’nin saldırı sonrası açıklamasında, yaşamını yitiren ve yaralanan HPG’lilerin KDP tarafından alıkonulduğu belirtildi. 

KDP’NİN SESSİZLİĞİ SÜRÜYOR

HPG, yaşamını yitiren ve yaralanan HPG’lilerin kimlik bilgilerini açıkladı. Yapılan açıklamada, olaya dair KDP’nin şimdiye kadar açıklama yapmadığı, yaşamını yitiren ve yaralananların teslim edilmediği kaydedildi. 

Yaşamını yitiren ve yaralanan HPG’lilerin isimleri şöyle: Van doğumlu Ali Fırat Çağlar (Armanç Zilan), Hakkari doğumlu Vedat Aksaç (Aşîkar Colemêrg), Kotol doğumlu Emir Yusufi (Rêzan Botan), Banê doğumlu Ferdîn Huseyin (Karo Kobanê) ve Kirmanşah doğumlu Arman Heyderi (Zanyar Pava) (MEZOPOTAMYA AJANSI)