Kendilerini ‘MİT’çi’ diye tanıtıp ajanlık dayatmasında bulundular

Kendilerini ‘MİT’çi’ diye tanıtıp ajanlık dayatmasında bulundular
Yayınlama: 23.09.2021

Kendilerini MİT elemanı olarak tanıtan kişiler, Batman’da HDP çalışanı Yaşar Yalçın ile Belediye Meclis Üyesi Sebahat Acar’a tehditle ajanlık dayatmasında bulundu.

Batman’da kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) elemanı olarak tanıtan kişilerin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü çalışanı Yaşar Yalçın ile Batman Belediyesi Meclis Üyesi Sebahat Acar’a ajanlık teklifinde bulunduğu belirtildi. Yalçın ve Acar, kendilerini arayan kişilerin tehdit ve şantajla kendilerine nasıl ajanlık dayatmasında bulunduklarını anlattı.

ARAYIP ÇAY İÇMEYE DAVET ETTİ

Ajanlık teklifinde bulunulan isimlerden HDP çalışanı Yaşar Yalçın, geçtiğimiz 9 Eylül günü kendisini telefonla arayan bir kişinin Kürtçe konuşup, isminin ‘Baran’ olduğunu söylediğini ve Batmanpark AVM önündeki bulunan çay ocağında buluşma teklifinde bulunduğunu dile getirdi.

MİT’E ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ

Bu kişinin kim olduğunu bilmeden söyleyen yere gittiğini söyleyen Yalçın, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Orada beni görünce ismimle seslenerek Baran’ın kendisi olduğunu söyledi. 55 yaşlarında top sakallı biriydi. Daha sonra oturduk. Oturduğumuzda ona kim olduğunu, benimle neden görüşmek istediğini sordum. ‘Benim adım Baran, MİT adına çalışıyorum’ dedi. Bunu duyunca şok oldum.”

Yalçın, görüştüğü kişinin HDP’de neler yapıldığını ve cezaevlerindeki tutuklulara kimler tarafından yardım yapıldığını öğrenmek istediğini, bu konuda kendisine yardımcı olunması için ajanlık teklifinde bulunduğunu ifade etti.
Konuşurken başka bir kişinin kendilerini gözlemlediğini fark ettiğini kaydeden Yalçın, “HDP’yi sordu. ‘Ne çalışmalar yapılıyor? Nasıl yapılıyor?’ diye sordu. Cezaevlerini de sordu. Bu konularda onlara yardımcı olmamı istedi. Bir daha beni aramaları ve rahatsız etmelerini söyledim. Aksi halde suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Bunun üzerine bir daha ne aradı ne de sordu” dedi.

YALÇIN’DAN SONRA ACAR ARANDI

Batman Belediyesi Meclis Üyesi Sebahat Acar ise, 15 Eylül günü sabah saatlerinde bir basın açıklamasına katılmak üzere evden çıktığı sırada Whatsapp üzeri arandığını ve adının ‘Bahtiyar’ olduğunu söyleyen bir kişinin kendisini MİT üyesi olarak tanıttığını anlattı.

Arayan kişinin çay içme teklifinde bulunup, kendisiyle tek başına görüşmek istediğini söyleyen Acar, “Tek başına buluşamayacağımı söylediğimde, ‘güvenliğin için tek görüşelim’ dedi. Ben avukatsız görüşmem dedim. ‘Bu sefer kimsenin bilmemesi gereken şeyler var, tek görüşelim’ dedi. Kabul etmedim ve telefonu kapattım” dedi.

GÖRÜŞMEYİ REDDEDİNCE TEHDİT EDİLDİ

Acar, buluşma teklifini reddetmesi üzerine 16 ve 17 Eylül tarihlerinde aynı numaradan tekrar arandığını belirtti. Her iki aramada da tepki göstermesi üzerine bu kez tehdit edilerek buluşmaya zorlandığını ve 3 gün boyunca tehdit mesajları aldığı paylaşan Acar, “Sürekli Batmanpark AVM karşısında bulunan çay ocağını çağırdı beni. Onlara küçük küçük bilgiler vermemi istedi” dedi.

Yaşadığı bu durumu yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir ile avukatı ile paylaştığını söyleyen Acar, görüşmek için avukatının yanına gittiğinde aynı kişinin kendisini yeniden aradığını belirtti. Acar, “Ona avukatın yanına gittiğimi, ne konuşacaksa avukatın yanında konuşmasını söyledim. O da, ‘senin gönül işlerin var, açığa çıkaracağım’ diye tehdit etti. Ben de neyim varsa çıkartmazsan namertsin, dedim. Bunların çoğunu mesaj olarak attı. Tehditle istediğini alamayınca Mardin’e geçeceğini söyledi. Son olarak dosyamı HDP İl Örgütüne vermekle tehdit etti. Bu tehditle de sonuç alamayınca daha sonra hiç aramadı. Attığı mesajların bazılarının ekran görüntüsünü aldım, bazıları ise hala duruyor” diye konuştu.

Psikolojik şiddet uygulanarak ajanlık dayatmasıyla karşı karşıya kaldığı üç gün boyunca geri adım atmadığını söyleyen Acar, “Bunlardan korkmak onların işine gelir. Bana karşı zayıf düştü, pes ederek gitti buradan. Bana uygulamak istediği psikolojik şiddet ve tehditlere karşı onu teşhir etmeye devam edeceğim. Yargı önünde hesap verecek. Kimsenin huzurumuzu bozmaya hakkı yok” dedi.(MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.