CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuşuyor. CHP Grup toplantısı, kadın vekillerin “Susmuyoruz, korkmuyoruz” sloganlarıyla başladı. Kılıçdaroğlu, “Zaten kadınların bir şeyden korkması söz konusu olamaz” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
– Devletin iyi yönetilmediğini artık Mısır’daki sağır sultanda duydu. Buradan 83 milyon vatandaşımıza açık ve net çağrıda bulunuyorum; hiçbirimizin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak namus borcudur.
– Türkiye Cumhuriyetini bir kişiye emanet edemeyiz.
– Devlet bilgiyle, erdemle, tecrübeyle, istişareyle, adaletle yönetilir. Devlet; kinle, intikam duygusuyla, cehalet içinde yönetilmez. Süleyman Demirel; barajlar kralı olarak milletin gönlünde yer yapmış. Onun adını Konya’dan siliyorsunuz. Bu hangi töreye sığar? Bu kadar kin, öfke nasıl oluyor?
– (Ömer Faruk Gergerlioğlu) Dokunulmazlığı kaldırılıyor, yıldırım hızıyla vekilliği düşüyor. Bu hangi adalet? Saraydakiler, Müslümanlığı kimseye bırakmıyorlar. Onların dışında Müslüman yok bu ülkede. Bu haksızlığı nasıl sineye çekiyorsunuz siz? Bu haksızlığı, öfkeyle nasıl besliyorsunuz siz?
– Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir. bir parti milletten destek almazsa zaten tarihin çöp sepetine gider.
– 42 milyon kadına ihanet edeni gayet iyi biliyor ve öğreniyoruz.