Kılıçdaroğlu: Erdoğan, tefecilere ve baronlara hizmet ediyor

Kılıçdaroğlu: Erdoğan, tefecilere ve baronlara hizmet ediyor
Yayınlama: 11.01.2022

Halkın borçlanma faizinin düşmediğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Tefecilere ve dolar baronlarına hizmet ediyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Basın özgürlüğünün önemine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, medyanın siyasetçiler açısından ayrıca bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Gerçek ve doğruyu öğrenmenin yolu olarak medyayı işaret eden Kılıçdaroğlu, “Biz siyasetçiler Türkiye genelinde hatta dünyada nelerin olup bittiğini belki yeteri kadar öğrenemeyebiliriz. Hele bugünkü medya bize bütün doğruları araştırır ve önümüze koyar. Biz de gerçekleri öğreniriz. Ama siz tek sesli bir basın yaratırsanız, o zaman haksızlığı gideremezsiniz. Siyasetçinin alkışa değil sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı var. Buradan basın dünyasına da bir şeyler söylemek isterim. Hiç meraklanmayın az kaldı, kim olursa olsun hangi kalem olursa olsun, ahlaklı davrandıkları sürece basın özgürlüğünü görecekler, biz de o eleştirilerden ders almasını bileceğiz” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLER OTORİYETE YÖN VERİYOR’

İktidarın yönetememe krizi içinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, yaşanan ekonomik krizin temelinde adaletsizliğin yattığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, “İktidarımızda kırsalın bulunduğu her yerde bir ziraat teknisyeni olacak. Besinin yapıldığı herhangi bir yerde de veteriner olacak. Çiftçiye de her türlü destek verilecek. Bu iktidar çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyadır. Şu anda devlet yönetilmiyor. Güçler aslında siyasi otoriteye yön veriyor. Bu güçlerin bazıları uyuşturucu baronları, bazıları baron, bazıları tefeci baronları. Şimdi size rakamları da açıklayacağım. Benim ne kadar doğruları söylediğimi bütün milletin bilmesini isterim. Adalet, devleti ekonomik bağlamda sağlıklı yönetmek istiyorsanız ekonomide de adalet olması lazım. Gencecik evlatlarımız evleniyor. Anneler babalar büyük bir umutla düğünlerini yapıyorlar borçlanıyorlar, ayrı evler açıyorlar, ikisi de işsiz, ne yapıyorlar biliyor musunuz? Evi bırakıp anne babanın yanına geliyorlar. İnsanları bu hale getirdiler” dedi

ADİL YARGILANMA VURGUSU

Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) 2021’de 66 bin 121 bireysel başvuru yapıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, başvuruların yüzde 73’ten fazlasının adil yargılama hakkına ilişkin başvurular olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, bu oranların vahim bir durumun göstergesi olduğunu sözlerine ekleyerek, “Adil yargılanma hakkıyla ilgili temel bir meselemiz var. Adaleti sağlamazsanız bir araya gelemezsiniz, toplumsal bilinciniz gelişmez, dostluk kuramazsınız düşmanlık yaratırsınız. Devletin dini adaletse bunların yaptığı ne? 20 Aralık akşamı Bunu araştıralım dedik AKP Ve MHP’nin milletvekilleri hayır araştırmayın dediler. Buradan açık bir şekilde milletime şikâyet ediyorum. AKP’nin milletvekilleri MHP’nin milletvekilleri fakirin fukaranın yanında değil soyguncuların yanında yer almıştır. Siz o soyguncuların ortağı mısınız? Niye izin vermiyorsunuz” diye konuştu.

‘YOKSULUK ARTTI’

Yoksulluğun artığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Bir de milletvekili arkadaşımız soru önergesi vermiş, kaç kişi doğalgaz faturalarını ödeyemedi diye. 2019’da 74 bin 61 kişi doğalgaz faturasını ödeyemediği için kapatılmış, 2020’de 87 bin 626’ya çıkıyor. 2021’in ilk 8 ayında 87 binden 107 bin 679’a çıkıyor. Şimdi saray ve şürekâsına sormak zorundayız; beyefendi sen orada rahat oturuyorsun, 107 bin 679 kişinin doğalgaz saati kapatılıyor. Kim soracak bunu? Kim bunun hesabını soracak? Kim doğalgazı kapatılan fakirden yana olacak? Saray görmüyor bunları, biz olacağız. Halkın partisi olarak yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

Bir yılda akaryakıta tam 46 kez zam yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey yaşamadık. Sormak lazım AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerimize, dolar artınca zam yapıyorsun, biz bunu anladık, dolar düşünce niye zam yapıyorsun? Hazine tam takır ondan mı? Galiba trafik sorununu böyle çözecekler öyle anlaşılıyor. Elektriğe yüzde 127 zam, insaf ya” dedi.

‘TEFECİLERE HİZMET EDEN ERDOĞAN’DIR’

“Tefecilere hizmet eden kişinin adı Erdoğan’dır” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Öyle faize karşıyım, bunların hepsi hikâye. Çıksın; ‘ey Kılıçdaroğlu, sen faiz yükseldi diyorsun, devletin borçlanma faizi senin dediğin rakamların tam tersine düştü’ desin. Sen doğruları söylemiyorsun desin. Diyebilir mi? Diyemez. Haksızlık olduğunu biliyor mu? Biliyor. Kime hizmet ediyor? Açık ve net söylüyorum, tefecilere hizmet ediyor. Dolar baronlarına hizmet ediyor, vatandaşa değil. Tam bir çöküş yaşanıyor ekonomide. Üç ayrı yerden çöküşü paylaşacağım sizlerle”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.