Kılıçdaroğlu Roboski’ye gidiyor

Kılıçdaroğlu Roboski’ye gidiyor
Yayınlama: 03.08.2022

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 2011 yılında 34 kişinin katledildiği Roboski’ye gidecek. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Helalleşme Buluşması” kapsamında yarın 8 Aralık 2011 tarihinde 34 kişinin savaş uçaklarıyla katledildiği Roboski’ye gidecek. Halktv’nin geçtiği habere göre, ziyarete Sevi Kılıçdaroğlu da katılacak. 

Kılıçdaroğlu, Şubat ayında “Helalleşme Buluşması” kapsamında “28 Şubat mağdurları” ile bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu, Sivas, Maraş ve Roboski katliamlarına ilişkin “helalleşme” vurgusu yapmıştı. Kılıçdaroğlu,  “Türkiye’ye bir miras bırakmak istiyorum. Barışmış bir millet, benim en büyük başarım olacak inşallah” ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, şunları dile getirmişti:  

“Bugün ağırlıklı olarak 28 Şubat mağdurları ve bu salonda sizlerle beraberim. Sizlerin karşısına bir 28 Şubat mağduru olarak oturdum, bu kardeşiniz de 28 Şubat’ta mağdur olan kişilerden birisi. Ben de fişlendim, mahkemeye gittim, dava açtım ve hakkımı aradım. 28 Şubat mağdurları ile barışmak zorundayız, barışacağız. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp, helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz elbette. Roboski ile helalleşeceğiz, Sivas, Kahramanmaraş mağdurları ile helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkumları ile helalleşeceğiz. Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz, bir solcu bir ülkücü diyerek katlettikleri gençlerimizin aileleri ile de helalleşeceğiz.” (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.