Kılıçdaroğlu: Seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT’tır

Kılıçdaroğlu: Seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT’tır
Yayınlama: 13.05.2022

SADAT binasının önüne giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “SADAT paramiliter bir kurumdur. Seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT’tır ve Saray’dır” dedi.

“SADAT terörist yetiştiren bir kuruluş” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SADAT’ın önünde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Şunu herkesin bilmesini istiyorum Türkiye asla paramiliter kurumlara teslim olmaz. Seçim güvenliği önemlidir. SADAT paramiliter bir kurumdur. Yakın zamana kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu.

Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Hedefleri arasında gayrı nizami harp eğitimi de var. Dikkatinizi çekmek isterim kamuoyunun yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast, ve tehdit. Arapça terör tehdit olarak tanımlanıyor. Türkçesi de terör. Aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Suriyeli teröristlerin buraya gelişinde en büyük rol oynayan bu kuruluştur” ifadelerini kullandı. 

“Bu kurumu hangi gerekçeyle danışman yaptın?”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorular soran Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Erdoğan’a şunu sormak isterim. Sen bu kuruluşla neden işbirliği yaptın, bu kurumu hangi gerekçeyle danışman yaptın?

CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. Seçimin güvenliğini gölgeleyecek bir şey olursa bunun sorumlusu SADAT’tır. Biz bu ülkede gerçek demokrasiyi getirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.

Buraya CHP’li kadın milletvekilleri de dahil olmak üzere çok sayıda vekille geldik. Hiçbir şekilde basına bu olayı vermek istemedik. Kişileri de rencide etmek istemedik. Kim size destek veriyor, kaç kişiyle sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, kaç tane terörist yetiştirdiniz? Korkunun ecele faydası yok, hiç kimse unutmasın bu ülkede CHP var.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.