Grup toplantısında konuşan CHP liderdi Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli’nin “DNA testi yaptırsın” sözlerine yanıt verdi. MHP liderine “birlikte DNA testi yaptıralım, kimin ne olduğu çıksın ortaya.” diye seslenen Kılıçdaroğlu “kimliğim şerefimdir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, yeni yasama döneminin ilk grup toplantısını 81 ilden gelen gençlerle birlikte yaptı.

‘KALEMİNİ SATAN GAZETECİ OLMAZ’

CHP lideri konuşmasının başında, kamuyounda ‘sansür yasası’ olarak bilinen dezonformasyon yasa teklifini eleştirdi. “Sarayın yolsuzluklarını kimse yazmasın diye yasayı teklif ediyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, yasa teklifinin hedefinin özgürlükçü medya olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

“Şu anda Türkiye’de iki tür medya var. Bir, gazetecilerin hakkını veren, eleştirel olarak olaylara bakan, özgürlükçü medya. Burada görev yapanlar gerçek anlamda birer gazeteci. Bu özgür medyada görev alan ve kalemini satmayan bütün gazetecilere buradan selamlarımızı saygılarımızı gönderiyoruz. Kalemini, dolayısıyla iradesini satan gazetecilere gazeteci denmez. Onun adına havuz medyası denir. Kalemini satan insandan gazeteci olmaz. Havuz medyasının neler yaptığını, toplumu nasıl kamplaştırdığını gayet iyi biliyoruz. Yalanın her türlüsünü rahatlıkla yazabiliyorlar, çizebiliyorlar, söyleyebiliyorlar.”

BAHÇELİ’YE ‘DNA TESTİ ‘ YANITI

Kılıçdaroğlu, bugünkü konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine karşı “kendine DNA testi yaptırırsa ölen teröristin test sonuçlarını görmüş ve anlamış olursun” sözlerine de cevap verdi. DNA testi yaptırmayı kabul eden Kılıçdaroğlu, bunun için tek şart öne sürdü:

“Güzel bir öneri ama bir şartım var beraber DNA testi yapacağız, kimin ne olduğu çıksın ortaya.”

‘KİMLİĞİM ŞEREFİMDİR’

Benim kim olduğumu öğrenmek istiyorsan Konya’nın Akşehir’ine gideceksin. Seyyid Mahmudi Hayrani türbesinde bir Fatiha okuyacaksın. İki İstanbul Müftülüğüne gideceksin Kuyudi Kadime Arşivi’ne bakacaksın. Benim kim olduğumu öğreneceksin. DNA testi yapmaktan asla vazgeçmem. Kim olduğumu biliyorum, herkesin kimliği nasıl şerefliyse benim kimliğim de benim şerefimdir.