Kılıçdaroğlu’ndan DEVA Partisi’yle ittifak açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan DEVA Partisi’yle ittifak açıklaması
Yayınlama: 08.10.2020

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu görüşme gündemlerinde ittifak olmadığını söyledi. Babacan ise, “Er ya da geç vaktinden önce bir seçim söz konusu olacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberinde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı’nın da eşlik ettiği bir ekiple DEVA Partisi’ni ziyaret etti. İki genel başkan görüşme sonrası bir açıklama yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, erken seçim sinyalinde bulunarak, “Er ya da geç vaktinden önce bir seçim söz konusu olacak” dedi.

GÜNDEMLERİNDE İTTİFAK YOKTU

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine bugünkü görüşmelerinde ittifak gündeminin olmadığını söyledi. “Seçim vakti geldiğinde ittifak görüşmeleri değerlendirilir” yorumunda bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAHÇELİ’YE: UYGUR TÜRKLERİNİN HAKKINI NİYE SAVUNMUYOR?

Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi (AYM) hakkındaki yorumlarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bahçeli, Anayasa Mahkemesi ile uğraşacağına niye Uygur Türklerinin hakkını savunmuyor?” diye sordu.

ERDOĞAN’A MÜMİN YANITI

Kılıçdaroğlu ve Babacan bir muhabirin “Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik sıkıntılar yaşayanlar için ‘Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir’ dedi. Bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise şu yanıtları verdi:

Kemal Kılıçdaroğlu: Mümin alçakgönüllüdür. Mümin kul hakkı yemez. Mümin, bu ülkede yatağa aç giren çocuklar var ise Saray’da oturmaz. Bir insanın söylemiyle eyleminin örtüşmesi gerekiyor. Söylemi farklı yaşam tarzı farklıysa orada riya vardır, ikiyüzlülük vardır. Dolayısıyla Erdoğan’ın söylemlerinin ciddiye alınacağını düşünmüyorum.

Ali Babacan: Hükümetlerin görevi, vatandaşlarımızdan yokluk karşısında sabretmesini istemek değil, mümkün olduğunca en yüksek refah seviyesini sunmaktır. Bunu yapamayıp da yokluğa karşı sabredin diye nasihatte bulunmak bir hükümetin görevi değildir diye düşünüyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.