Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘Asrın felaketi’ eleştirisi: ‘Algı operasyonu ile sorumluluktan kurtulmaya çalışıyorlar’

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘Asrın felaketi’ eleştirisi: ‘Algı operasyonu ile sorumluluktan kurtulmaya çalışıyorlar’
Yayınlama: 11.02.2023

Diyarbakır’da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu iktidarın ‘Asrın Felaketi’ söylemini eleştirdi. Bu söyle ile iktidarın algı operasyonu yapıp sorumluluktan kaçmaya çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, “elin oğlu çözüyor, biz niye çözemiyoruz?” diye sordu.

Bugün ikinci kez deprem bölgesine giden CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da konuştu. İktidar tarafından 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere ‘Asrın felaketi’ denmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, bu söylem ile algı oluşturulmaya çalışıldığını ve iktidarın sorumluluktan kaçmaya çalıştığını söyledi.

‘ELİN OĞLU ÇÖZÜYOR, BİZ NASIL ÇÖZEMİYORUZ?’

“Beceremeyince ortaya başka bir hedef koyuyorlar; Asrın Felaketi. “Asrın felaket” karşısında çaresiz kaldık, sorunu çözemiyoruz.” diyorlar. Elin oğlu çözüyor da biz niye çözemiyoruz? Bir algı operasyonu ile olayı çok fazla büyütüp, sorumluluktan kurtulmak istiyorlar. İktidardakilerin ciddi bir sorumlulukları vardır ve sorumluluklarının farkına varmak zorundadırlar.”

‘NERDESİN SEN?’

“Kovid oldu beş maskeyi dağıtamadınız. Şimdi Türkiye bir deprem gerçeği ile karşı karşıya, bu sefer “Asrın Felaketi ile karşı karşıyayız” diyorlar, “yani bir şey yapamıyoruz” diyorlar. Eğer bizim belediye başkanlarımız kısa süre içerisinde bütün engellemelere rağmen felaket bölgelerine ulaşmış ve halkla kucaklaşmışsa, devasa Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyorsun, neredesin sen?”

‘ÇEKİL SARAYINA OTUR’

“Çekil sarayına otur, bırak bu millet kucaklaşarak bütün sorunlarını çözer. Nitekim Türkiye seferber olmuş durumda. Herkes sorunu çözmek istiyor. Her gittikleri yerde insanlar sorunlarla karşılaşıyor. Bırakın engelleri.”

Kılıçdroğlu bu açıklamalarının ardından sosyal medya üzerinden de benzer eleştirileri dile getirdiİ “Elinden gelen tek şey hamaset, boş sloganlar, dünya lideri zırvaları. Devleti yönetmeyi bilmiyor, bu kadar basit.” dedi.