Kızıltepe’de polis saldırısı halkı sokağa döktü

Kızıltepe’de polis saldırısı halkı sokağa döktü
Yayınlama: 13.10.2022

Kızıltepe’de elektrik sayaçlarının direklerin üstüne çıkarılmasına karşı çıkan halka polis saldırdı. Sokağa dökülen mahalleli, “Yeter artık” şeklinde tepki gösterdi. Polisin müdahalesinde 3 kişi yaralandı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Ersoylu mahallesinde elektrik sayaçlarını direklerin üzerine çıkarmak isteyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri ile mahalle sakinleri bugün de karşı karşıya geldi. DEDAŞ ekipleri, yüzlerce çevik kuvvet polisi ile mahalleye geldi. Zırhlı araçlarla gelen ekiplere karşı mahalle sakinleri Ersoylu Caddesi üzerinde toplandı. Mahalleliler, DEDAŞ ekipleri ve polislerin mahalleden çıkmasını istedi.

MAHALLENİN ELEKTİRİĞİ KESİLDİ

Polisler, biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle mahalle sakinlerine saldırdı. Saldırıda biri kadın 3 kişi yaralandı. Kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında olduğu mahalle sakinlerine dönük saldırı tepkiyi arttırdı. Mahalle sakinleri, bu kez yolu kapattı. Polis saldırısında rağmen mahalle sakinleri sokaklardan ayrılmadı. DEDAŞ ekipleri, polis koridoru arasında mahallenin elektrik hatlarını kesti. 

MAHALLELİ TEPKİLİ

Polis saldırısında 4 kişi yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Polisin sıktığı plastik mermiler yaşlı kadınlara da isabet etti. İsmini vermeyen bir mahalle sakini, kadın polisler tarafından copla darp edildiğini belirterek, kollarındaki darp izlerini gösterdi. Bir başka kadın da plastik mermi ve gaz nedeniyle kızaran kollarını göstererek, saldırıya tepki gösterdi. 

Yaşananlara tepki gösteren mahalle sakinlerinden Durre Kurga, aldıkları yevmiyeyle elektrik faturasını ödeyemediklerine işaret ederek, yaşananları “zulüm” olarak nitelendirdi.  

Bir diğer mahalle sakini Saadettin Kurga, “Elektrik sayaçlarını direklerin üzerine çıkarmalarını kabul etmiyoruz. Sokaklarımız hepsi çıkmaz sokaktır. Sokaklarımızı yapsınlar, alt yapıyı düzeltsinler, ondan sonra elektrik sayaçlarını istiyorlarsa çıkarsınlar. Biz bu şekilde kabul etmiyoruz. Bir kişi de kalsak kabul etmiyoruz. 80’lere 90’lara döneceğiz. Gazlı lamba kullanacağız. Sayaçları direklere çıkarmak için bütün bölgenin polislerini buraya getirmişler” diye konuştu. 

Abdurrahman Erkan ise, Kızıltepe ilçesinin tamamının “perişan” edildiğini belirterek, “Yeter artık, ayağa kalkın. Arsalarımızın tapuları, ifrazları yapılmıyor. Çocuklarımız kilometrelerce yürüyerek, okula gidiyor. Yazık değil mi? Kızıltepe halkı nereye kadar izleyecek” dedi.  (MA)