Koçyiğit’e saldırı Viranşehir’de protesto edildi

Koçyiğit’e saldırı Viranşehir’de protesto edildi
Yayınlama: 20.08.2024

URFA – Viranşehir’de TJA öncülüğünde, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’e yönelik AKP’lilerin gerçekleştirdiği saldırı protesto edildi. DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu, “Kadınlar susmayacak, sinmeyecek” diye belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’e yönelik AKP’liler tarafından gerçekleşen saldırı Riha’nın Wêranşar (Viranşehir) ilçesinde protesto edildi. Eyleme, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. DEM Parti ilçe örgütü önünde bir araya gelen yüzlerce kadın, buradan Maliye Parkı’na “Jin, jîyan, azadî” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi. 

Yürüyüşün ardından açıklama yapan DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu, “Yasaların dokunulmaz kıldığı kürsü konuşmasını fiziki saldırılarla işlevsiz kılınmaya çalışılmıştır. Gerçeklerin üstünü örtme ve susturma çabaları hem suçlu hem güçlü olmanın tezahürüdür. Milletin meclisinde kan akmış ve bir kadın şiddet görmüştür. Siyasi görüşü, inanışı, ırkı, dili ve cinsiyeti ne olursa olsun kendine ‘insanım’ diyen herkesin buna açık tavır alması gerekmektedir. Buna sebep olanların hukuki yaptırıma tabi tutulması gerekir. Gülistan Kılıç Koçyiğit şahsında akan kan bütün kadınların kanıdır. Bu kan bizim şeref nişanemizdir. Faşizm, döktüğü kanda boğulacaktır. Kadınlar susmayacak, korkmayacak ve sinmeyecekler. Zehir diliniz, kirli elleriniz, çarpık ve geri zihniyetiniz tarihin çöplüğüne atılacaktır” ifadelerini kullandı. 

Açıklama, “Jin, jîyan, azadî” sloganıyla son buldu.