Kolu kırılan Aydoğan’dan Soylu hakkında suç duyurusu

Kolu kırılan Aydoğan’dan Soylu hakkında suç duyurusu
Yayınlama: 23.03.2022

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eyleminde polis şiddeti nedeniyle kolu kırılan Aydın Aydoğan, polis şiddetinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı doğrultusunda olduğunu belirterek hakkında suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilen Cumartesi Anneleri’nin 25 Ağustos 2018’de gerçekleştirdiği 700’üncü hafta eylemi engellendi. Galatasaray Meydanı’na çıkmak isteyen Cumartesi Anneleri, polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Müdahalede kolu kırılan Aydın Aydoğan, bunun sorumlusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu belirterek, Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aydoğan, suç duyurusunda Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü haftasının oturma eylemi için Beyoğlu’na gittiğini ama eylemin başlamasına zaman kaldığı için bir pasajda oturduğunu belirterek, “Pasajda arkadaşlarla çay içerken, polis pasaja girerek yoğun şekilde biber gazı sıkmaya başladı. Polislerin amiri olduğu anlaşılan 3 yıldızlı komiser pasajda bulunanlara hakaret etti” ifadelerine yer verdi.

PLASTİK MERMİ SIKTILAR

Polise hakaret etmemesi için uyarıda bulunduğunu belirten Aydoğan, “Bize hakaret etmeyin deyince, pasajda bulunanlara hakaret eden komiser yanındaki polislere ‘bunu alın’ diyerek gözaltına alınmam yönünde talimat verdi. Bunun üzerine polis kalabalığının içinden bir polis beni itip yere düşürdü. Ben yerdeyken bu kez de jop ile sol elime ve yüzüme vurmaya devam etmiştir. Yanımda bulunan arkadaşların duruma müdahale etmek istemesi üzerine polisler bu kez de pasajda bulunan diğer insanlara vurmaya başladı. Bu sırada ayağa kalkıp olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken polisler sırtıma, ayaklarıma ve tüm vücuduma plastik mermi sıktı” diye belirtti.

‘KOLUM KIRILDI’

Saldırı nedeniyle kendinden geçmiş bir şekilde olay yerinde bulunan bir mekana sığındığını dile getiren Aydoğan, sonrasında kendi imkanları ve bir arkadaşının yardımıyla Haseki Eğitim Araştırma Hastanesine gittiğini ifade etti. Buradaki tetkiklerden sonra evine gönderildiğini belirten Aydoğan, “Ancak gece kolumun ağrısından uyuyamadım. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gittim. Sol kolum kırılmıştı. 45 günlük rapor verildi. Kolluk kuvvetinin hukuka aykırı şiddet eylemi neticesinde elimde oluşan kırıktan dolayı defalarca tedaviye tabi tutuldum ve en son olduğum ameliyat neticesinde sol elimi kullanma kabiliyetimi büyük oranda yitirdim” ifadelerine yer verildi.

‘TALİMATI SOYLU VERDİ’

Polisin hukuka aykırı şiddet eyleminin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından savunulduğunu belirten Aydoğan, şikayet başvurusunun devamında şunlara vurgu yaptı: “Süleyman Soylu’nun bu konudaki tüm açıklamaları bütün olarak incelendiğinde, olay günü kolluk kuvvetinin halka saldırması ve şiddet uygulaması talimatının da Bakanlık tarafından verildiği anlaşılmaktadır. Bu nedenle anılan olay nedeniyle haksız ve hukuka aykırı şekilde kolluğun şiddetine, hakaret ve tehdidine uğramam, neticesinde sol elimi kullanma kabiliyetimi büyük oranda yitirmeme neden olan kolluk eylemlerinin İçişleri Bakanı’nın talimat ve gözetiminde gerçekleştiği de somuttur. Bu nedenle kolluğun hukuka aykırı şekilde uyguladığı şiddet, hakaret ve tehdide maruz kalmamın keza toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkımın orantısız ve gerekçesiz şekilde ortadan kaldırılmasının talimatlarının İçişleri Süleyman Soylu tarafından verilmiş olması nedeniyle, Soylu hakkında soruşturma açılmasını ve nihayetinde hakkında kamu davası açılmasını saygılarımla talep ederim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.