Batman’da Kongreye güçlü katılım çağrısı

Batman’da Kongreye güçlü katılım çağrısı
Yayınlama: 11.01.2022

HDP Batman Milletvekilli Rüştü Tiryaki, Pazar günü gerçekleştirilecek olan HDP İl Örgütü 4’üncü Olağan Kongresi’ne katılım çağrısı yaparak, kongrenin güçlü geçmesi için kongre gününe kadar alanlarda olacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, “HDP’liyiz her yerdeyiz. Şimdi HDP zamanı” şiarıyla 16 Ocak’ta yapacağı 4’üncü Olağan Kongre’ye dair parti binasının önünde yoğun katılımın sağlandığı bir basın açıklama yaptı.  Açıklamaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, kent milletvekilleri, Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Rüştü Tiryaki, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda yurttaş katıldı.

‘BATMAN HALKI PARTİSİNİN ETRAFINDA KENETLENMİŞ DURUMDA’

‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganı ile başlayan açıklamada konuşan HDP Batman Milletvekilli Rüştü Tiryaki, HDP’nin kapatılma girişimlerini hatırlatarak, “Bu gün burada sokakta bu girişimlere cevap veriyoruz. Partimizi kapatmak isteyenler örgütlenerek cevap veriyoruz. Kongre için yürütülen çalışmalarda halkın partisine olan bağlılığını da görebiliyoruz. Yüzlerce kişi partiye başvurdu bu süre zarfında. Hepsi de partisine yönelik saldırılara karşın ve daha da güçlü bir şekilde olması için partilerinin etrafında kenetlenmiş durumda” dedi.

‘KONGRE GÜNÜNE KADAR ALANLARDA OLACAĞIZ’

Tiryaki 16 Ocak Pazar günü Vural Düğün Salonu’nda yapılacak kongreye katılım çağrısı yaparak, “Aslında siyasi partiler bir kongre için sokaklara çıkıp basın açıklaması yapmazlar. Biz bugün bu basın açıklamasını sokakta yaparak, sokağı bir korku objesi olarak gösterenlere yanıt vermek istedik. Gelişmiş bir demokrasi  sokakta tek başına veya toplu olarak farklı düşünceleri dile getirdikleri bir yerde söz konusu olur. HDP en doğusunda en batısına kadar her şehirden, her ilçeden, her beldeden oy almış bir partidir. Verilmiş her oy ak süt kadar helaldir. Siyaseten yenemediklerini her gün uydurdukları komplolarla  ve sözde mahkeme yoluyla kapatmak isteyenlere cevap vereceğiz. Kongrenin güçlü geçmesi için kongre gününe kadar alanlarda olacağız. Halkımıza çağrımızdır,  HDP’ye dönük sayısız komploya karşın kongremize güçlü bir katılım sağlayalım” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.