Konserler tek tek iptal ediliyor: Sanatçılardan ve toplumun her kesiminden tepki var

Konserler tek tek iptal ediliyor: Sanatçılardan ve toplumun her kesiminden tepki var
Yayınlama: 26.05.2022

Son günlerde art arda gelen konser iptalleri ve yasaklarına sanatçılardan siyasetçilere çok sayıda isim tepki gösterdi.

Son günlerde Düzce’den Ankara’ya, İstanbul’dan Isparta’ya, ülkenin pek çok yerinde konser iptal haberleri geliyor. Birbiri ardı sıra yaşanan ve bir çeşit ‘baskı dalgasına’ dönüşen konser iptallerine toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Konserler bazen ‘Sahne alacak sanatçının toplumun genel ahlak kurallarına uymadığı’ iddiasıyla bazen de şehit cenazeleri sebebiyle iptal edilse de tepkiler bu iptallerin ülkede sanatı susturmaya ve halk üzerinde yeni bir baskı türü ortaya koymaya yönelik olduğunda hemfikir.

AYNUR DOĞAN KONSERİYLE BAŞLAMIŞTI

İptal dalgası, Aynur Doğan konseriyle başlamıştı. Doğan’ın 20 Mayıs’ta Kocaeli’de gerçekleşmesi planlanan konseri AKP’li Derince Belediyesi tarafından iptal edilmişti. Derince Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lokman Karaaslan, Doğan’ın konserini emniyetten izin alınmaması sebebiyle iptal ettiklerini ileri sürmüştü.

NİYAZİ KOYUNCU’NUN PENDİK KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Müzisyen Niyazi Koyuncu da Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin 25 Mayıs’ta Sahil Meydanı’nda düzenleyeceği etkinlikte sahne almasının AKP’li Pendik Belediyesi tarafından engellendiğini duyurdu. Koyuncu, engellemeye ilişkin “Belediye, iptal gerekçesi olarak kurumlarının ‘değer yargılarını ve görüşlerini’ paylaşmayan bir müzisyenin, Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade edilemeyeceğini sunmuştur” ifadelerini kullandı.

İBB ETKİNLİĞİNİN ARDINDAN APOLAS LERMİ’YE YASAK GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs etkinliğinde sahne alacağının duyurulmasının ardından Ümit Özdağ tarafından hedef gösterilen Apolas Lermi, iki konserinin iptal edildiğini açıkladı. Lermi, açıklamasında, “Malum kişinin beni hedef gösteren açıklamaları ve paylaşımları sonucu 29 Mayıs Denizli konserimiz Pamukkale Belediyesi tarafından, 11 Haziran Bostancı konserimiz organizasyon tarafından iptal edilmştir. Son günlerde hakkımda çıkan yalan haberlerle ilgili bir açıklama yapacağım” dedi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ), 34. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği konserleri rektörlük tarafından iptal edildi. ODTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, iptal gerekçesinin ‘Pençe-Kilit Operasyonu’nda hayatını kaybeden askerler’ olduğu belirtildi. Bu akşam Devrim Stadyumu’nda Gülinler, Tuğçe Şenoğul, Flört ve Gazapizm’in sahne alması planlanıyordu.

MÜYORBİR Yönetim Kurulu Başkanı, Sanatçı Burhan Şeşen, sosyal medya hesabından ODTÜ’de yapılması beklenen konserlerin rektörlük tarafından iptal edildiğini duyurdu.

GERİCİLER HEDEF GÖSTERDİ, MELEK MOSSO GÜL FESTİVALİ’NDEN ÇIKARILDI

Isparta Uluslararası Gül Festivali’nde 3 Haziran günü gerçekleşecek Melek Mosso konseri, gericilerin hedef göstermesiyle birlikte belediye tarafından iptal edildi. Melek Mosso yaptığı açıklamada, “Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci yaşlısı milyonlarca sevenim var.Bir kaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak,kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, VERMEYECEĞİZ…Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz ” ifadelerini kullandı.

MEM ARARAT ‘KAMU GÜVENLİĞİ NEDENİYLE’ YAPILAMADI

Kürt sanatçı Mem Ararat’ın da konseri Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada konserin ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle iptal edildiği bildirildi.

TEPKİLER BÜYÜYOR

Konserlerin keyfi nedenlerle iptal edilmesine sanatçılardan ve toplumun her kesiminden tepki yağıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.