Konya’da 60 kişilik grup Diyarbakırlı Kürt aileye saldırdı: 1 kişi yaşamını yitirdi

Konya’da 60 kişilik grup Diyarbakırlı Kürt aileye saldırdı: 1 kişi yaşamını yitirdi
Yayınlama: 21.07.2021

Konya’nın Meram ilçesinde, 60 kişilik grubun Diyarbakırlı Kürt aileye saldırısında, Hakim Dal katledildi.

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Çarıklıköy’de 20 yıldır ikamet eden Diyarbakırlı aileye ırkçı saldırı gerçekleşti. En az 60 kişi olan ırkçı grup, Kürt aileye silahla saldırdı. Saldırıda aile fertlerinden Hakim Dal (43) öldürüldü. Karahüyük’de yaşayan saldırgan grubun daha önce de aileyi defalarca kez tehdit ettiği öğrenildi.

TEHDİTLER ÖNCEYE DAYANIYOR

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan saldırıda katledilen Hakim Dal’ın kardeşi Hamdi Dal, Kürt olduklarından kaynaklı saldırının gerçekleştiğini ifade etti. Dal, “Biz Kürt olduğumuz için bizi istemiyorlardı. Bize ‘buraları satıp gideceksiniz’ diyorlardı. Çevre köylerde yaşayan insanlar da bize baskı yapıyorlardı, buradan gitmemizi istiyorlardı. Daha önce de zaman zaman bizi tehdit ettikleri oldu. Gece saatlerinde köyümüzde bulunan boş arazide çobanlar hayvan otlatırken tartışma başladı. Tartışma sonrasında Karahüyük’den en az 60 kişilik bir grup silahlarla geldiler. Önce amcamın oğluna saçma attılar. Biz üç kişiydik ve çoban kavgasını bahane ederek Kürt olduğumuz için keyfi olarak bize saldırdılar. Ağabeyim saldırıda yaşamını yitirdi” dedi.

MUHTAR AZMETTİRİCİ

Görgü tanıklarından Mehmet Emin ise aileye yönelik saldırıların ilk olmadığına dikkati çekerek, “Aile hayvancılıkla geçiniyor. Uzun zamandır bu köyde yaşıyorlar. Daha önce de aileye karşı en az 3 defa saldırı girişiminde bulunuldu. Olayın azmettiricisi de muhtardır. Muhtar köylüleri aileye karşı kışkırtıyordu. Muhtar gözaltına alındı. Onun dışında gözaltına alınan kimse yok” şeklinde konuştu.

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Bahçeşehir Mahallesi’nde yaşayan bir Kürt aile de 12 Temmuz’da aynı mahallede yaşayan ırkçı grup saldırmıştı. “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” tehditleriyle saldırı gerçekleştiren ırkçı grup 4’ü kadın olan 7 kişilik aileyi ağır yaralamıştı. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.