Batman’da sağlık çalışanları doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesini protesto ederek, iki günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Batman’da iş bırakan sağlık emekçileri ilk olarak Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yürüyüş düzenledi. Konya Şehir Hastanesi’nde katledilen Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın fotoğrafının taşındığı yürüyüşte sık sık “Yaşatırken ölmek istemiyoruz” sloganı atıldı. Yürüyüşe hasta ve yakınları da alkışlar ile destek verdi. Yürüyüş sonrası kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi. “Şiddet varsa biz yokuz, öfkeliyiz şiddete karşı grevdeyiz” pankartı açıldı. Sağlık emekçilerinin ünlükleri ile katıldığı açıklama saygı duruşu ile başladı. Burada konuşan SES Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, iktidarın ortaya koyduğu sağlık politikalarının sonucunun bir yansıması olarak sağlıkçıların şiddete maruz kaldığını belirterek, sağlık çalışanlarına dönük şiddetin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Daha sonra sağlık emekçileri adına basın metninin okuyan Batman Tabip Odası (BTO) Başkanı Sertaç Adıgüzel, Şiddete maruz kalmak ve öldürülmek istendiklerini belirterek, “Artık yeter” dedi. Yaşamak ve yaşatmak istediklerini kaydeden Adıgüzel, “Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu hekimlerin ve sağlık emekçilerinin omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizleri hedef haline getirmekte, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere şiddet, ölüm, çaresizlik ve umutsuzluk olarak geri dönmektedir. Görevimiz başında ölüyoruz! Sağlıkta dönüşüm programınız bizleri yaşamdan koparmaya devam ediyor. Pandemi koşullarında her türlü riski göze alarak çalışmış olan sağlık emekçilerinin , yani bizlerin hayatı bu kadar ucuz mu? “ diye sordu. Sağlık Bakanı başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililerin derhal istifa etmesi çağrısında bulunan Adıgüzel, “Bizler bu konuda, yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü ; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz. Dr Ekrem Karakaya nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan , söylemleri ve politikaları ile şiddeti teşvik edenlerden mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklama atılan sloganlar ile son buldu.