Konya’da Suriyeli bir aileye komşusu tarafından yapılan ırkçı saldırıda, bir çocuğun kolu kırıldı.

Konya’da Suriyeli bir aile, komşusu tarafından ırkçı saldırıya uğradı. Sanal medya hesabında ırkçı saldırıyı paylaşan ve Konya Valiliği’ne çağrıda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Jinnews’e konuştu.

Ailenin daha öncede ırkçı saldırıya maruz kaldığını söyleyen Gergerlioğlu, saldırıda küçük çocuğun kolunun kırıldığını belirtti. Çocuğun darp edildiğini ifade eden Gergerlioğlu, “Ailenin suyu kesildi ve aile oradan taşınmak zorunda kaldı. Buna benzer hadiselerin yaşandığını biliyoruz. Kimi zaman Suriyeli mülteciler benzin dökülerek yakıldı ve gereken yapılmadı. Suriyelilerin olduğu mahallelere saldırıldı, yağma, talan yapıldı gereken yapılmadı. Şimdi de bir Suriyelinin evine komşusu balta ile saldırarak küçük bir çocuğun kolunun kırılmasına yol açtı. Bunlar azgın nefret suçlarıdır, linçe de gidebilir. O yüzden bu konuda son derece dikkatli olmak gerekiyor” dedi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Defalarca iktidar ve yetkilileri uyardıklarını kaydeden Gergerlioğlu, Konya Valisi’ni ve yetkilileri göreve çağırarak, konun takipçisi olacaklarının altını çizdi. Çocuk ile konuştuğunu belirten Gergerlioğlu, çocuğun olaydan kaynaklı travma geçirdiğini, ailenin ise kötü durumda olduğunu kaydetti.