Konya’daki katliam soruşturmasında 10 tutuklama

Konya’daki katliam soruşturmasında 10 tutuklama
Yayınlama: 04.08.2021

KONYA – Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledildiği soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 10’u tutuklandı. Tutuklananlar arasında zanlı Mehmet Altun’un annesi, babası, eşi ve kardeşinin de yer aldığı belirtildi.

Konya’nın Meram ilçesi’nde 30 Temmuz’da yapılan saldırıda Dedeoğulları ailesinden 4’ü kadın 7 kişi katledildi. Katliamı gerçekleştiren katil zanlısı Mehmet Altun bulunamazken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 10’u tutuklandı.

Saldırının gerçekleştiği 30 Temmuz sonrası Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişinin bugün emniyetteki işlemleri sona erdi. Öğleden sonra savcılık ifadeleri tamamlanan 14 kişiden 10’u “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında firari şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği vurgulandı. Savcılık tarafından yapılan açıklama şöyle: “Bu aşamada delillerin tam olarak toparlanmamış olması, HTS analizlerinin devam etmesi, kriminal raporlarının tam olarak ikmal edilmemesi ile siber inceleme raporlarında dijital materyallerin incelemesinin devam etmesi, olay günü şüphelilerin bulundukları yerler ile ilgili kamera ve tanık araştırması işlemlerinin devam etmesi, suçun asli faili olup halen hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli ile olan münasebetleri nedeniyle, A.Ç, V.K, Y.Ç, Z.A, A.K, A.K, İ.K, İ.A, İ.A ve R.Ç. ‘kasten öldürme’ suçundan nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, geriye kalan şüpheliler M.Ç, İ.Ç, M.G. ve A.K. yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.”

Öte yandan tutuklananlar arasında, firari zanlı M.A’nın eşi Z.A, babası İ.A, annesi İ.A. ve kız kardeşi A.K’nin de bulunduğu öğrenildi.

Tutuklananlar arasında yer alan Ayşe Keleş, Dedeoğulları ailesine yönelik 12 Mayıs’ta gerçekleştirilen saldırı ardından da 13 Mayıs’ta tutuklanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.