Korucubaşı mahkemede aileyi tehdit etti: ‘Yaşasın devlet’

Korucubaşı mahkemede aileyi tehdit etti: ‘Yaşasın devlet’
Yayınlama: 23.06.2022

MARDİN – Midyat’ta Musa Çelik’in öldürülmesine ilişkin davada tutuklu korucubaşı Şükrü Akçay ve kardeşleri, cinayeti “Örgüt üyesiydi” diye savunarak Çelik ailesi bireylerini tehdit etti. 

Mardin’in Midyat ilçesi Mesken (Çamyurt) Mahallesi’nde 21 Kasım 2021’de Musa Çelik’in öldürülmesine dair korucubaşı Şükrü (Şirin) Akçay ile kardeşleri Veysi ve Mahsum Akçay’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde “haksız tahrik altında” işlediği iddiasıyla, “kasten öldürme” suçlamasıyla görülen duruşmada, tutuklu 3 sanık hazır edildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube avukatları ile sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşma salonunda tarafların aileleri de izleyici olarak katıldı. 

KORUCUBAŞLARI DURUŞMAYI İZLEDİ

Bölgedeki bazı korucubaşılarının da Akçay’a destek olarak duruşmayı izlemeye gelmesi dikkat çekti.

‘DEVLETİN GÜCÜNE SIĞINIYORLAR’

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada önceki duruşma yapılan reddi hakim talebinin reddedildiği belirtilerek, gelen evraklar okundu. Çelik ailesinin avukatları, sanıkların “kasten öldürme” suçunu işlediğini ve indirim yapılmadan ceza verilmesi gerektiğini belirtti. Sanıkların korucu olmalarından dolayı devletin gücünü arkalarında hissettikleri ve o şekilde cinayeti işlediklerini belirten avukatlar, sanık savunmalarının cezadan kurtulmaya dönük olduğunu belirtti. 

‘ÖRGÜT ÜYESİYDİ’ SAVUNMASI

Sanık avukatları da müvekkillerinin “haksız tahrik” altında cinayeti işlediğini savundu. Sanıklar savunmalarında Musa Çelik için “örgüt üyesiydi” iddiasında bulunurken, Çelik’in kendilerine saldırdığını öne sürdü. 

ERTELENDİ

Çelik ailesinin avukatlarının taleplerini yeniden reddeden mahkeme, savcıya mütalaasını sunması için  duruşmayı 15 Eylül’e erteledi. 

AİLEYE TEHDİT

Çelik’in ailesi duruşma salonundan çıkarken, Korucubaşı Şükrü Akçay, aile bireylerine kafa sallayarak, tehditte bulunurken, kısa süreli arbede yaşandı. 

Salon boşaltıldıktan sonra adliye bahçesinde ring aracına götürülen Şükrü Akçay, bahçede bulunan aile fertlerine tehditler savunurken, “Yaşasın devlet” diye bağırması dikkat çekti. 

AĞABEY ÇELİK: KORUCULAR AKLANMAYA ÇALIŞILIYOR

Katledilen Musa Çelik’in ağabeyi Mahsum Çelik, dosyaya dair gelişmeleri aktarırken, kardeşinin fikir birliği içinde katledildiğini söyledi. Mahkemenin talepleri reddettiğini belirten Çelik, “Adalet arayışımız devam etmektedir. Korucular kardeşimi hiçbir belge olmadan örgüt üyesi diye itham etmektedir. Suçtan sıyrılmak için böyle bir uydurma yaratılıyor. İddianamede korucular için ‘haksız tahrik indirimi’ verilmesi belirtiliyor. Bu katilleri korumaktır. Kesinlikle kabul etmiyoruz. Adil bir yargılama istiyoruz” dedi.

Korucuların 2009 yılından bu yana Mardin bölgesinde 54 cinayet işlediğini belirten Çelik, “Devletin silahını, kamu gücünü arkalarına alarak her türlü vahşeti, insanlık dışı muameleyi yapmaktadırlar. Bunların en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. Haksız tahrik adı altında korucular aklanmaya çalışılıyor. Hukuki mücadelemiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

‘TEHDİT ALTINDAYIZ’

Duruşma sonrası yaşananlara da değinen Çelik, duruşmaya başka korucubaşlarının katılmasını da eleştirerek, kardeşinin öldürülmesine rağmen koruculara destek amaçlı sanal medyada paylaşımlar yapıldığını belirtti. Sanal medyadaki çağrılar ile faillere destek çağrıları yapıldığını belirten Çelik, yaşananlar nedeniyle kendilerinin tehdit altında olduğunu söyledi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.