Korucular bu kez ‘çoban’ olarak araziye gönderildi

Korucular bu kez ‘çoban’ olarak araziye gönderildi
Yayınlama: 10.05.2022

 AKP’nin baskıları sonucu koruculaştırılan birçok kişi, “çoban” adı altında Besta ve Gabar’a gönderildi. 

Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik saldırılarda KDP işbirliğine rağmen ilerleyemeyen Türkiye, sınır hattına sürdüğü korucu sayısını arttırmaya başladı. Şırnak ve ilçelerinde bazı aşiretler üzerinden koruculara baskı yapan AKP, ilçe ve beldelerde bulunan jandarma komutanlıkları ve karakollarda sınır hattına sürülecek korucuları eğittiği öğrenildi.

120 KİŞİ KORUCULAŞTIRILDI

Şırnak’ın Dergûl Beldesi’nde baskılar sonucu 120 kişinin korucu yapıldığı ve jandarma karakolunda eğitildiği belirtildi. Koruculaştırılan kişilerin ise 15 gün süren “eğitim” sürecinden sonra uzman çavuş sıfatıyla sınır hattına sürüldüğü aktarıldı.

Dergûl’de koruculaştırılarak eğitime alınan çok sayıda kişinin, “çoban” adı altında araziye sürüldüğü öğrenildi. Çoban adı altında Faraşîn, Besta, Gusî, Bawara Hincê, Şexbekir, Çemêkarê, Mendicela, Alandeşt, Meydan Kolya ve Kato yaylalarına gönderildiği ve istihbarat sağlamakla görevlendirildikleri belirtildi.

Ayrıca “koçer” adı altında Gabar Dağı’na sürülen korucuların, Deriyê Spî, Deriyê Şilan, Deriyê Deştê, Çelêmazî, Kehniya Deştê, Şikefta Hevalan, Deriyê Bikat bölgelerine ve ormanlık alanlara kamera yerleştirdikleri öğrenildi.

ARAZİYE KAMERA YERLEŞTİRİLDİ

Daha önce Dêrgûl’de korucubaşı olan Ömer G. ve halk arasında Emerê U. diye bilinen korucubaşları, hayvanlarını otlatmak için Gabar ve Besta’ya gitmek isteyen koçerlere ajanlık dayatmasında bulunmuştu.

(MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.