Kozluk’taki sokak hayvanlarına yurttaşlar sahip çıkıyor

Kozluk’taki sokak hayvanlarına yurttaşlar sahip çıkıyor
Yayınlama: 21.01.2022

BATMAN – Kozluk ilçesinde yaşayan sokak hayvanlarına yurttaşlar kendi imkanlarıyla sahip çıkmaya çaışıyor.

Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını yurttaşlar kendi imkanlarıyla karşılamaya çalışıyor.

Kozluk’ta, başka köpek olmak üzere sokakta yaşayan bir çok canlıya Kozluklular kendi imkanlarıyla hayatta tutmaya çalışıyor. İlçede yaşayan iş insanı Behçet Öztekin, ”soğuk kış şartlarında tıpkı insanlar gibi diğer canlılarında barınma ve beslenme ihtiyacına muhtaçtır. Başta ilçe yöneticilerinden ve Kozluk halkından sokak hayvanlarına sahip çıkmalarını istiyorum. Bu hayvanların vebali ve sorumluluğu biz insanların boynundadır. Kozluk Belediyesi ve Kaymakamlığından hayvanlar için barınak yapılmasını ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyoruz’ dedi.

Öztekin, “İlçemizde bazı noktalara kedi evi de gerekiyor. Sokakta yaşayan, sakat kalmış veya sokakta yaşayamayan kediler için evlerin yapılması gerekiyor. Böylelikle kediler için daha sağlıklı ve daha iyi şartlarda yaşayabileceği alanlar oluşturmuş olabiliriz. Sokakta yaşayan köpekler için yemek yiyebilecekleri alanlar oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi / İdris Yayla

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.