Kulp ilçesine bağlı Güleç Mahallesi kırsalındaki ormanda ağaç kesmeye gidenlerin aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 5 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerden 2’sinin emekli korucu olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Kulp ilçesine bağlı Güleç (Şawişa) Mahallesi kırsalında bugün sabah saat 06.30 sıralarında bir aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Ormanda ağaç kesimi için bölgeye gittiği öğrenilen 5 kişi patlama sonucu yaşamını yitirdi. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla 5 kişinin cenazesinin, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda özel birlik ile operasyon başlatıldı. Bölgedeki operasyona helikopterler yanı sıra İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) kullanıldığı öğrenildi.

İKİSİ EMEKLİ KORUCU

Patlamada yaşamını yitirenlerin ilçeye bağlı İnkaya (Kanika) Mahallesi’nden Hacı Akdeniz ve Alaattin Yıldız ile Ahmet Erboğa, Burhan Tanrıkulu ve Sedat Hazar olduğu öğrenilirken, yaşamını yitirenlerden Hacı Akdeniz ve Alaattin Yıldız’ın emekli korucu olduğu kaydedildi.

BENZER BİR OLAY GEÇEN YIL YAŞANMIŞTI

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Ağaçkorur Mahallesinde de geçen yıl benzer bir olay yaşanmıştı. Odun kesmeye giden araca yönelik 12 Eylül 2019’da el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Siraç, Ömer ve Abit Yıldız, Ahmet Ay, İhsan Çelikbilek, Mehmet Bozyel ve Sinan Diğer yaşamını yitirmiş, 10 kişi ise yaralanmıştı. Patlamanın ardından gözaltına alınan Kulp Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Fatih Taş ile Fatma Ay, Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, HDP Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman ve Mehmet Emin Ay, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Tutuklama kararıyla birlikte Kulp Belediyesi’ne kayyım atandı. 11 Aralık 2019’da Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada eşbaşkanlar Taş ve Ay, tahliye edildi.