Kuran kursunda çocuklara sistematik cinsel istismar: ‘Sonra Diriliş Ertuğrul dizisini izletti’

Kuran kursunda çocuklara sistematik cinsel istismar: ‘Sonra Diriliş Ertuğrul dizisini izletti’
Yayınlama: 16.09.2021

Savcılık, dört çocuğun tanık ifadesiyle Kuran kursundaki istismarı doğruladı. Uzmanlar da mağdur çocukların ifadelerinin tutarlı ve güvenilir olduğunu raporlaştırdı.

AKP iktidarı, ‘dindar nesil’ projesi adı altında Diyanet’i hayatın ve siyasetin merkezine oturturken, aynı hedefle gün geçtikçe çoğalan Kuran kurslarında ve imam hatip yurtlarında çocuklara yönelik cinsel istismar saldırıları sürüyor. Hükümete yakın kuruluşlara bağlı yurtlarda çocuklara yönelik cinsel istismar hafızalardaki yerini korurken, şimdi de Kahramanmaraş İl Müftülüğü’nün “Toplum Yararına Çalışma Projesi” kapsamında çalışan bir ‘hocanın’ Arınç Kuran Kursu’nda çocuklara yönelik sistematik cinsel istismarda bulunduğu açığa çıktı.

Maraş’ta il müftülüğünün “Toplum Yararına Çalışma Projesi” kapsamında Arınç Kuran Kursu’nda ‘hoca’ olarak çalışan Ruhullah Çelik’in, erkek çocukları sistematik şekilde istismar ettiği ortaya çıktı. İstismarı yazan gazeteci Barış Pehlivan, kurs hocasının istismardan sonra da çocuklara hükümetin propaganda aracı haline gelen TRT’nin Diriliş Ertuğrul adlı dizisini izlettiğini aktardı.

İstismara maruz kalan çocuklardan birinin babasına istismarı anlatmasıyla olayın ortaya çıktığını belirten Pehlivan, çocuğun babasının il müftülüğüne gittiğini ve olayın daha sonra savcılığa intikal ettiğini ifade etti. Cumhuriyet gazetesindeki bugünkü köşesinde çocukların verdiği ifadeleri aktaran Pehlivan, uzman raporlarıyla çocukların doğru söylediği ve savcılığın istismarı kanıtladığını yazdı. Pehlivan, kurs hocası Çelik’in 12 yaşından küçük çocuklara cinsel istismar suçundan tutuklandığını bildirdi.

“15 Şubat 2020’de bir babanın telefonu çaldı. Arınç Kuran Kursu’ndaki oğlu B.T. arıyordu. Yatılı kaldığı kurstaki hocası Ruhullah Çelik’ten bahsediyordu. Onun kendisine uzun zamandır cinsel istismarda bulunduğunu anlatıyordu. Baba, soluğu Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki müftülükte aldı” diye yazan Pehlivan’ın yazısından bir kısım şöyle:

“…Yaşanan bu olayları birine anlatmam halinde dövmekle ve benim hakkımda tutanak tutmakla tehdit etti.”

Bitmiyordu. Soruşturma derinleştikçe başka mağdur çocukların da olduğu ortaya çıktı.

M.E.S. anlatıyor:

“…Sonra ‘Diriliş Ertuğrul’ isimli diziyi telefondan izletti. Odadan çıkarken ‘Bu olayı kimseye deme’ dedi.”

Kimseye anlatamasa da kurstaki arkadaşları farkındaydı. Savcılık, dört çocuğun tanık ifadesiyle Kuran kursundaki istismarı doğruladı. Uzmanlar da mağdur çocukların ifadelerinin tutarlı ve güvenilir olduğunu raporlaştırdı.

Sıra istismar şüphelisi Ruhullah Çelik’in ifadesine geldi. Çelik, mağdur çocuğun kendisini şikâyet etmekle tehdit ettiğini iddia etti. Yetmedi, itibarı zedelenmesin diye çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. İstismar ettiği diğer çocuğu ise derslerine ilgisizlikle suçladı. Tutuklandı. 12 yaşından küçük çocuklara cinsel istismarla suçlanıyordu. “

İSTİSMARDAN SONRA DA DİYANET TARAFINDAN BU KEZ DE ANTALYA’DA GÖREVLENDİRİLMİŞ

“Belgelerden okuyorum. Ruhullah Çelik, Kahramanmaraş İl Müftülüğü’nün “Toplum Yararına Çalışma Projesi” kapsamında Arınç Kuran Kursu’nda çalışmaya başladı. Kursta 2017’de temizlik görevlisiyken 2019’da hoca oldu. Soruşturma dosyasına giren istismarları da o dönemler arasında gerçekleştirdi. Ne garip, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imam hatip olarak Antalya’da görevlendirildi.

İnanmak istiyorum; Diyanet başlattığı idari soruşturma sonucunda istismarcı hocayla ilişkiyi kesti.

Daha geçen gün…

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üniversitelerden hastanelere, yurtlardan cezaevlerine kadar birçok yerde Kuran kursu açacaklarını duyurdu. Benimse aklımda hep aynı sorular vardı:

Bu kadar kolay mıydı imam olmak? Bu kadar kolay mıydı çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanların seçilmesi? Ya o cinsel istismara uğrayan çocuk, babasına anlatma cesaretini kendisinde bulmasaydı?

Çocukların yaşadıklarını okurken düştüm, yazarken boğuldum. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.