Kürt siyasetçi ve yazar Laleş Wezrînî (Ape Osman) yaşamını yitirdi

Kürt siyasetçi ve yazar Laleş Wezrînî (Ape Osman) yaşamını yitirdi
Yayınlama: 31.10.2020

Yargılanan davalarından dolayı Batman’dan gidip Rojava’nın Dêrika Hemko kentine yerleşen Kürt yazar- şair ve gazetemizin yazarı, Osman Akdağ (Laleş Wezrînî) koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yargılandığı davalar nedeniyle 2020’nin başında Batman’dan Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrika Hemko kentine giden Kürt yazar ve siyasetçi Osman Akdağ (Laleş Wezrînî) (72) yakalandığı koronavirüs salgınından dolayı yaşamını yitirdi. Yaklaşık 10 aydır Dêrika Hemko kentinde yaşayan Akdağ, son günlerde kentin hastanesinde Kovid-19 tedavisi görürken kurtarılmayarak vefat etti. Akdağ’ın cenazesi Dêrika Hemko’da toprağa verildi.

OSMAN AKDAĞ KİMDİR?

1949 yılında Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Difnê köyünde dünyaya gelen, 1980’lerde Kürt özgürlük mücadelesiyle tanışan ve yaklaşık 40 yıldır mücadele eden Akdağ yaşamı boyunca toplam 17 yıl cezaevlerinde kaldı. Akdağ en son “İstanbul KCK Anadavası”nda yargılandı. Son olarak hakkında çıkan 4 dava bulunuyordu. Akdağ, 2011 yılından İstanbul’dan ailesiyle beraber geri dönerek tekrar Batman’a yerleşti. Yıllarca DTH, DTP ve BDP gibi partilerde siyasi çalışmalarını sürdüren Akdağ, 2011 yılından bu yana da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclis üyeliği yapıyordu.

İkisi şiir bir tanesi roman olmak üzere 3 tane Kürtçe kitabı bulunan Akdağ, iki çocuğunu ve bir yeğenini Kürt özgürlük mücadelesinde yitirdi.  (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.