Kürt sorununu inkar eden Bahçeli siyasi partileri hedef gösterdi

Kürt sorununu inkar eden Bahçeli siyasi partileri hedef gösterdi
Yayınlama: 05.10.2021

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürt sorununu inkar ederek, siyasi partileri ve aydınları hedef gösterdi.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında konuştu. MHP’nin 2023 seçimlerine hazırlıklarının başladığını belirten Bahçeli, Eylül ayıyla birlikte sahadaki çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi. 

ABD’YE ‘ÜLKÜ OCAKLARI’ TEPKİSİ  

“Ülkü Ocakları” üzerinden ABD’ye tepki gösteren Bahçeli, “2022 yılı ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası’nın onaylanan metninde, Ülkü Ocakları’nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir madde de yer almıştır. Ülkücülerin varlığından bu kadar mı korkuyorlar. Bu kadar mı kabus görüyorlar? Dünyaya bir daha gelsem yine ülkücü olurdum. Ülkü ocaklarından şehit, gazi, bilim insanı çıkar” diye konuştu.

 ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

 AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in Soçi görüşmesine değinen Bahçeli, “Rusya ile iş birliği alanlarının uçak motorları, savaş uçakları gibi alanları kapsayacak şekilde genişletmek iki ülkenin de çıkarlarına uygundur. Suriye’de nihai ve sürdürülebilir bir çözüm bulma vakti Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi gelmiştir. Rusya Dışişleri Bakanı ve Kremlin Sözcüsü’nün Türkiye’nin Suriye’deki taahhütlerine uymadığını söylemesi çarpıtmadır. Soçi Zirvesi İdlib’in çok ötesine geçerek bütüncül bir perspektife bürünmüş, karşılıklı anlayış ön plana çıkmıştır. Suriye konusu kağıda dökülmüş, defalarca mutabakat sağlanmış bir durumdur” dedi.  Bahçeli, devamında şunları söyledi: “Birincisi İdlib, ikincisi 5 Mart 2021 mutabakatı ve üçüncüsü PKK/YPG ile Rusya ilişkisidir. PKK’ya, PYD’ye Moskova’da ofis açmasına müsaade eden Rusya’nın İdlib’de terörle mücadele söylemi bize göre inandırıcı değildir. Sözde M4 karayolunun güvenliğini sağlamak üzere Rusya ve Suriye ortaklığı ile bir operasyon bile gündeme gelmiştir. Bu operasyon sonrası oradaki insanların Türkiye’ye kaçması demektir. Buna rıza göstermemiz hayal ötesidir.” 

HEDEF GÖSTERDİ  

Kürt sorunu üzerinden siyasi parti ve aydınları hedef gösteren Bahçeli, “Sözde Kürt sorununu tartışmak demek milletin tartışılması demektir, bu da devletin tartışılması demektir. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimi sorun gören CHP, İP vardır, satılmış aydınlar vardır. Türk milleti birdir, büyük bir ailedir. HDP meşru değildir. TBMM ihanetin çözüm kaynağı olamaz” dedi.  

MA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.