Kürtçe mektuba 11 günlük hücre cezası

Kürtçe mektuba 11 günlük hücre cezası
Yayınlama: 31.10.2022

Tutuklu Hasan Kılıç’a, Kürtçe yazdığı mektupta yer alan skeçteki ifadeler dolayısıyla 11 günlük hücre cezası verildi. 

Kayseri Bünyan 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Hasan Kılıç, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde yazdığı Kürtçe mektup ile “Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 11 günlük hücre cezası verildiğini söyledi. Siverek T Tipi Kapalı Cezaevinde tutulduğu sırada yazdığı mektup nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığını aktaran Kılıç, cezasının Kayseri’ye sevk edilmesinin ardından onandığını ve bu nedenle hücreye konulduğunu kaydetti. 

Kılıç, yazdığı mektuba ilişkin, “Arkadaşlarıma mektup göndermiştim. İdare ‘propaganda’ diyerek el koymuştu. Propaganda da yoktu. Yazdıklarım düşünce özgürlüğüne giriyordu. İkincisi, skeç yazmıştım cezaevleriyle ilgiliydi. Skeçte arkadaşlarım için anma yazmıştım. Skeçte seyirci de telefonla programa katılıyor. Bunlar da bunu koğuşumuzda telefon olduğuna gerekçe yapıp, arama yaptılar. Her şeyimizi dağıttılar. Mektuplarımıza el koymuştular” dedi. 

Mektubunun karalanarak el konulmasının ardından hücre cezası verildiğini kaydeden Kılıç, mektubun Kürtçe yazmasından dolayı ceza verildiğini söyledi. (MA)