Kürtçe şarkı ve halay gözaltılarında 1 tutuklama

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Kürtçe şarkı ve halay gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişiden 1’i, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

Kürtçe şarkı ve halay gözaltılarında 1 tutuklama
Yayınlama: 27.07.2024

Ağrı’nın Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde 25 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 7 kişiden biri olan müzisyen Gökhan Rızaoğulları “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı. Söz konusu kişiler, ilçede 2 hafta önce yapılan bir düğünde çektikleri halay ve Kürtçe şarkılar nedeniyle ırkçı grupların hedefi oldu. Gökhan Rızaoğuları, Okan Sedirken, Cahit Birdal, İbrahim Yardımcı, M. adlı çocuk ile ismi öğrenilemeyen 2 kişi gözaltına alındı. 

‘ÜYELİK’ KANAATİYLE TUTUKLANDI!

4 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, müzisyen Rızaoğuları, Sedirkan ve Birdal savcılığa sevk edildi. Savcı, Rızaoğuları’nı tutuklama, Sedirkan ve Birdal’ı ise adli kontrol şartıyla Ağrı Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti. 

Rızaoğuları, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Rızaoğuları’nın tutuklanmasına, “eyleminin örgüt üyeliğine dönüşeceği kanaatine varılması” gerekçe yapıldı.