Bakırköy Cezaevi’nde bulunan tutukluların, Kürtçe şarkı söylediği ve halay çektikleri için cezaevi yönetimi tarafından disiplin soruşturmasıyla tehdit edildikleri belirtildi.  

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklular, 15 Ağustos’ta Kürtçe şarkı söyledikleri ve halay çektikleri yönetim tarafından disiplin soruşturmasıyla tehdit edildi. Tutuklularla görüşen Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Vedat Ece, tutukluların havalandırmada şarkı söyledikleri ve halay çektikleri gerekçesiyle idarenin, “Hepiniz hakkında disiplin cezası açacağız” tehdidinde bulunduğunu aktardı.  

KAMUOYU DUYARLI OLMALI 

Tutuklulara disiplin cezasına dair henüz bir tebligatın yapılmadığını ancak idarenin tutukluları soruşturmayla tehdit ettiğini dile getiren Ece, “Tutuklular, sosyal aktivitelerinin uzun zamandır askıya alındığını, kendilerinin nefesiz bırakılmaya çalıştığını bildirdi. İdare en ufak bir seste bile tutuklular üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

15 Ağustos’ta tutuklular havalandırmada Kürtçe şarkı söylediği ve halay oynadığı için cezaevi idaresi kendilerini disiplin soruşturması açmakla tehdit etmiş. Tutuklular, bu durumu kabul etmediklerini ve kamuoyunun duyarlı olması yönünde istekte bulundu” dedi. Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve 10 kadın tutukluya, Kürtçe şarkı nedeniyle “gereksiz yere marş söylemek” gerekçesiyle disiplin cezası verilmişti.