Kürtçe şarkılara soruşturma Meclis gündeminde

Kürtçe şarkılara soruşturma Meclis gündeminde
Yayınlama: 24.08.2021

HDP Sözcüsü Ebru Günay, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve 8 tutuklu hakkında Kürtçe şarkı söyledikleri gerekçesiyle açılan soruşturmayı Meclis’e taşıdı.

Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok Çiçek’in de aralarında bulunduğu 9 kadın tutuklu hakkında Kürtçe şarkı söyledikleri gerekçesiyle açılan soruşturma Meclis’e taşındı. HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay’ın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verilen önergede, kadın tutukluların 15 Ağustos’ta yaptıkları etkinlikte söyledikleri Kürtçe şarkılar ve sözler için “anlaşılmayan bir dilde sözlü halay çektikleri” ve “anlaşılmayan dilde marş okudukları” denildiği hatırlatıldı.

Önergede şu sorulara yer verildi:

“* Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde 9 kadın tutsak hakkında halay çektikleri ve Kürtçe şarkı söyledikleri için disiplin soruşturması başlatıldığı bilginiz dahilinde midir?

  • Kürtçe şarkı söyleyip halay çekmenin disiplin cezasına sebep yapılmasının yasal gerekçesi nedir? Kürtçe şarkı söyleyip halay çekmek yasak mıdır?
  • Söz konusu disiplin cezasının iptali için gerekli işlemleri başlatacak mısınız?
  • Cezaevi yönetimi tarafından mahpuslara keyfi bir şekilde verilen disiplin cezalarının araştırılması ve gerekli soruşturmaların yapılması için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.